Φάμελλος: Δεν θα υπάρξουν οριζόντιες ή μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις

Τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στον Βήμα fm για τις συντάξεις, το φόρο στις τραπεζικές συναλλαγές και την πρόταση Καμμένου για τη στράτευση των γυναικών

Τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος μίλησε στους Άρη Ραβανό και Αργύρη Παπαστάθη για τις συντάξεις, το φόρο στις τραπεζικές συναλλαγές και την πρόταση Καμμένου για τη στράτευση των γυναικών.{{{ audio1 }}}

Για την πρόταση Καμμένου για στράτευση των γυναικών

«Αν ήμασταν απολύτως σύμφωνοι σε όλα, θα ήμασταν και στο ίδιο κόμμα. Οπότε, επειδή γίνονται παρερμηνείες, μπορώ να σας πω ότι αυτό που δυστυχώς έχει υποβαθμιστεί σαν ανακοίνωση, είναι αυτό που εγώ οφείλω να ανακοινώσω στην εκπομπή σας: ότι κατατέθηκε νομοσχέδιο από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το οποίο είναι τώρα στη Βουλή και περιλαμβάνει σύστημα μοριοδότησης για τις μεταθέσεις όλων των οπλιτών και των αξιωματικών, ώστε να ξεφύγουμε από το ρουσφέτι και από τα σκοτεινά σημεία αυτής της λειτουργίας. Και ταυτόχρονα περιλαμβάνει και την πεντάμηνη παραμονή των οπλιτών στην παραμεθόριο, ίσως να ενισχυθεί πραγματικά ο σκοπός της Εθνικής Άμυνας. Νομίζω ότι αυτή είναι η ατζέντα. Δεν είναι στην ατζέντα αυτή την στιγμή της κυβέρνησης κάποια άλλη συζήτηση, μπορεί να αποτελούν απόψεις αυτά… Δεν υπάρχει ζήτημα όσον αφορά στο κυβερνητικό πρόγραμμα, για το οποίο έχουμε δεσμευτεί μέσα από τις προγραμματικές δηλώσεις. Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή στις προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης τέτοιες προτάσεις. Νομίζω ότι ήμουν παρών σε όλη τη συζήτηση που έγινε στη Βουλή και γνωρίζω πολύ καλά και τον προγραμματισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο οποίος, όπως σας είπα, έχει κατατεθεί».

Για το ασφαλιστικό και τις μειώσεις στις συντάξεις

«Αυτό που έχουμε πει δημόσια και δεν το αλλάζουμε είναι ότι θα υπερασπιστούμε τις κύριες συντάξεις και το μεγαλύτερο ποσοστό των επικουρικών συντάξεων, ιδιαίτερα των χαμηλών, και μπορώ να σας πω ότι αυτό θα αφορά πάνω από τους μισούς ασφαλισμένους. Δεν γνωρίζω ακριβώς το ποσό των επικουρικών, αλλά νομίζω ότι θα έχει μεγαλύτερη σημασία για τον πληθυσμό των συνταξιούχων. Άρα οι συνταξιούχοι, οι οποίοι έχουν και επικουρικά χαμηλά ή ένα μόνο επικουρικό, δεν έχουν για τίποτα να ανησυχήσουν, αλλά και στους υπόλοιπους δεν θα υπάρχουν ούτε οριζόντιες ούτε μεγάλες μειώσεις. Ο στόχος είναι να μην είναι καν διψήφιο το ποσοστό».

Για το νέο φόρο στις τραπεζικές συναλλαγές

«Είναι μια δύσκολη συζήτηση, πολύ σημαντική όμως, την οποία θα την κάνουμε λαμβάνοντας υπόψη και ότι η επιχειρηματικότητα δεν είχε βοηθηθεί από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Αντίθετα, η διατήρηση των συντάξεων βελτιώνει την αγοραστική δύναμη της κοινωνίας, άρα συντηρεί τους μικρομεσαίους και τους εμπόρους. Άρα πρέπει να βρούμε μία χρυσή τομή».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk