ΜΙΑ ΕΙΚΟΣΑΔΑ μεταλλίων σε παγκόσμια πρωταθλήματα όλων των ηλικιακών κατηγοριών δέκα αθλημάτων και των τριών χρωμάτων εγγράφεται στην Ιστορία του ελληνικού Αθλητισμού για το 2015. Ο «λογαριασμός» εκτινάσσεται ακόμη πιο ψηλά αν συνυπολογισθούν –όπως είναι το πρέπον –και οι λαμπρές επιδόσεις των ΑΜΕΑ / Αναπήρων / σε έξι αθλήματα με 23 μετάλλια. Τα χρυσά –άρα και ο τίτλος του παγκόσμιου πρωταθλητή –είναι τρία για τους άνδρες και ένα για τις γυναίκες. Μεγάλος είναι ο αριθμός για την κατηγορία του αναπηρικού αθλητισμού.
nnn
ΠΟΛΛΕΣ και διάφορες επισημάνσεις – διαπιστώσεις καθώς και σχόλια είναι δυνατό να γίνουν με μια ενδελεχή προσέγγιση, σύμφωνα και με τους πίνακες αξιολόγησης του ΠΣΑΤ. Π.χ. τα αθλήματα –αρτιμελών και ΑΜΕΑ –είναι 14. Ενόργανη Γυμναστική, Κωπηλασία, Κολύμβηση, Τεχνική Κολύμβηση, Ιστιοπλοΐα, Υδατοσφαίριση, Στίβος, Πάλη, Ξιφασκία, Σκοποβολή, Πυγμαχία, Μπότσια, Ποδηλασία, Τάε Κβον Ντο. Η αναφορά σε αριθμό αφορά και τις τρεις θέσεις βάθρου (μετάλλια). Οι επιτυχίες αφορούν σε δέκα αθλήματα για τους αρτιμελείς κα έξι για τους ΑΜΕΑ.
nnn
Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ των μεταλλίων (και των τριών χρωμάτων) έχει την εξής εικόνα: Από ένα χρυσό για την Ενόργανη Γυμναστική, την Τεχνική Κολύμβηση, την Κωπηλασία και την Ιστιοπλοΐα. Η Ιστιοπλοΐα έχει και τα περισσότερα αργυρά, τρία. Για την Κωπηλασία και την Τεχνική Κολύμβηση δύο. Ενα για την Κολύμβηση και την Πάλη. Η Κωπηλασία έχει δύο στο χάλκινο και από ένα Κολύμβηση, Τεχνική Κολύμβηση, Στίβος, Πυγμαχία και Υδατοσφαίριση.
nnn
Στους ΑΜΕΑ η Κολύμβηση υπερέχει με 11 μετάλλια έναντι του Στίβου. Ακολουθούν με δύο Μπότσια και ένα Ξιφασκία, Σκοποβολή, Ποδηλασία. Οι αριθμοί αφορούν και τα τρία χρώματα των μεταλλίων.
nnn
ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ, δηλαδή το χρυσό μετάλλιο, κατέκτησαν: Ελ. Πετρούνιας (Ενόργανη Γυμναστική, ο κορυφαίος Ελληνας), Χρ. Χριστοφορίδης (Τεχνική Κολύμβηση), Κωπηλασία (Αμαλία Τσιάβου), Ιστιοπλοΐα (Ι. Πασχαλίδης και Κ. Τριγκώνης, σκάφος TORNADO). Στην κατηγορία ΑΜΕΑ πρωταθλητές κόσμου Εμμ. Στεφανουδάκης, Ακοντισμός, Σ. Τζ. Φερνάντεζ, Σφαιροβολία, Γρ. Πολυχρονίδης, Μπότσια, Δ. Κροκίδα, Σφαιροβολία, Μαρία Τσάκωνα, Κολύμβηση.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ