Δεν αστειεύονται οι «ουρές» των ψηφοφόρων!

Οι ουρές των 400.000 και άνω Ελλήνων πολιτών…

Δεν αστειεύονται οι «ουρές» των  ψηφοφόρων! | tovima.gr

Οι ουρές των 400.000 και άνω Ελλήνων πολιτών, έξω από τα εκλογικά κέντρα για την ανάδειξη του Προέδρου της ΝΔ, ήταν ένα πολλαπλό μήνυμα: Απομυθοποίησης, πρωτίστως της «παντοδυναμίας» της «αριστερής παρένθεσης» του ΣΥΡΙΖΑ και της παράταιρης πολιτικά συνεύρεσης της κατά δήλωσιν «Ριζοσπαστικής Αριστεράς» με την εκδήλως ακροδεξιά δύναμη των ΑΝΕΛ.

Ταυτοχρόνως, η πρωτοφανής αυτή συρροή ψηφοφόρων ήταν και ένα ισχυρό και αυστηρό μήνυμα, όχι μόνον προς τη ΝΔ, αλλά και προς τις άλλες δυνάμεις του αστικοδημοκρατικού τόξου, να παύσουν να βαυκαλίζονται, με την αντιπολιτευτική αδράνεια. Αλλά να αλλάξουν ριζικά την οποιαδήποτε αγαπητική σχέση και με τα τελευταία κατάλοιπα των πελατειακών σχέσεων κόμματος-λαού, καθώς και της αναξιοκρατικής ευνοιοκρατίας του παρελθόντος.

Η συρροή αυτής της ήρεμης δύναμης των πολιτών είναι ταυτοχρόνως και μια αποδοκιμασία της πιστής και μετά περισσού ζήλου αντιγραφής από την πολιτικά αταίριαστη κυβερνώσα δύναμη ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ της συνολικής παθογένειας των κρουσμάτων φαυλοκρατίας του παρελθόντος. Με πρώτο και πιο κραυγαλέο δείγμα αυτής της φαυλότητας την με συνοπτικές διαδικασίες «της αρπαχτής» υπερφόρτωση του υπαλληλικού προσωπικού του δημοσίου με στρατιές άχρηστων και παρασιτικών διορισμών «ημετέρων».

Στο σημείο αυτό δεν έχω παρά να υπενθυμίσω αυτό που μας εδίδασκε, στη Νομική Σχολή ο ανεπανάληπτος και αείμνηστος Ξενοφών Ζολώτας: «Όταν το εργατοϋπαλληλικό προσωπικό μιας κρατικής επιχείρησης, ή ενός διοικητικού οργανισμού του δημοσίου επιφορτίζεται με πολλούς άλλους ανενεργούς αργόμισθους, τότε οι υπεράριθμοι αδρανείς ‘μπαίνουν στα πόδια’ κοινώς βάζουν τρικλοποδιές στο καθ’ αυτό παραγωγικό δυναμικό. Τότε, η μεν κρατική επιχείρηση οδηγείται σε πτώχευση, ενώ η δημοσία διοίκηση μετατρέπεται σε γραφειοκρατικό φάντασμα».

Το μήνυμα λοιπόν της προχτεσινής ουράς ή αυτής της σιωπηρής λιτανείας, έξω από τα εκλογικά κέντρα είναι και μια προειδοποίηση, ότι δεν περνούν πλέον τα ψέματα. Το ίδιο αυτό μήνυμα «δεν είναι απευθυντέο αλλά και ληψιδεές», όπως εδίδασκε εύγλωττα ένας κορυφαίος του Αστικού Δικαίου, ο Γεώργιος Μπαλής. Στο σημείο αυτό αφήνω λεκτικώς αυτούσια την υπέροχη νομική διατύπωση του επίσης αείμνηστου αυτού καθηγητή της Νομικής, μόνο και μόνο ως υπόδειγμα για κάποια αγύριστα «ριζοσπαστικά» κεφάλια. Και αν δεν καταλαβαίνουν ας ανοίγουν κάπου-κάπου και κανένα λεξικό…

Συνεπώς, το πρόβλημα δεν είναι μόνον το «απευθυντέον» μήνυμα. Αλλά κυρίως η συνειδητή αφομοίωση και υλοποίησή του, από τους αποδέκτες. Για να μη χρησιμοποιήσουμε την πιο αρμόζουσα έκφραση: ο έμπρακτος σεβασμός προς εκείνους που το απευθύνουν.

Ας σταματήσουν λοιπόν οι πολιτικές δυνάμεις να παγιδεύουν, με απατηλές μεγαλοστομίες, σε ουρές, την ήρεμη δύναμη των ψηφοφόρων. Όπως με το «δημοψήφισμα» της 5ης Ιουλίου 2015 με το παραπλανητικό «ΟΧΙ» στα μνημόνια (61,31%), που η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το μετέτρεψε σε … δεκαεπτά ώρες στις Βρυξέλλες στην πανηγυρική υποδούλωση ενός αφοπλιστικού και ενάντια, προς την εθνική κυριαρχία «ΝΑΙ».

Και όλο αυτό το κακόγουστο και απατηλό θέατρο δεν είχε παρά ένα και μόνο κίνητρο. Την αλαζονεία. Προσοχή λοιπόν, γιατί η ήρεμη αυτή δύναμη της «ουράς» των ψηφοφόρων δεν θ’ αργήσει να ξεχειλίσει και να πλημμυρίσει σαν τον ήρεμο Νείλο…

Και για να μη μεροληπτούμε, ας κλείσουμε το σημερινό μας σημείωμα, με κάποιες άλλες ουρές ψηφοφόρων, που διαψεύσθηκαν από τις μεγαλόστομες επαγγελίες, για καθιέρωση του θεσμού της άμεσης δημοκρατίας με δημοψηφίσματα. Μιλάμε ευθέως για την ανάδειξη του Γεωργίου Α. Παπανδρέου, σε αρχηγό του ΠΑΣΟΚ στις 8 Φεβρουαρίου 2004. Τότε σε σύνολο 1.020.145 ψηφοφόρων που προσήλθαν στις κάλπες ο ΓΑΠ έλαβε 1.017.085 ψήφους και καταμετρήθησαν 3.066 λευκά και άκυρα ψηφοδέλτια.

Κυρίαρχο σύνθημα εκείνης της εκλογής ήταν η άμεση δημοκρατία, δια των δημοψηφισμάτων. Και ατυχώς, ξεχάστηκε πανηγυρικά αυτή η επαγγελία. Το μοναδικό δημοψήφισμα παρουσιάσθηκε, αλλά μόνον ως απειλή, όχι προ του μνημονίου (για να αποφασίσει ο λαός), αλλά μετά το Γολγοθά του μνημονίου. Με όλες τις ολέθριες κατοπινές συνέπειες…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk