Χριστουγεννιάτικη γιορτή για 300 παιδιά

Μία ξεχωριστή, πολυπολιτισμική γιορτή για τα Χριστούγεννα απόλαυσαν περισσότερα από 300 παιδιά που βρέθηκαν μαζί με τους γονείς τους στο Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας του «αλληλεγγύη-SolidarityNow», το περασμένο Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2015.

Μία ξεχωριστή, πολυπολιτισμική γιορτή για τα Χριστούγεννα απόλαυσαν περισσότερα από 300 παιδιά που βρέθηκαν μαζί με τους γονείς τους στο Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας του «αλληλεγγύη-SolidarityNow», το περασμένο Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2015. Εργαζόμενοι, συνεργάτες και εθελοντές του Κέντρου φόρεσαν τα γιορτινά τους και υποδέχθηκαν τους καλεσμένους, στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή που διοργάνωσαν για τους μικρούς τους φίλους.
Μουσική, κάλαντα, τραγούδια από παιδική χορωδία, ο Μάγος Κρίστοφερ με ψηλό καπέλο και περιστέρια μάγεψε μικρούς και μεγάλους με τα κόλπα του, αφρικανικά τοπικά πιάτα από το Σύλλογο Νιγηριανών Γυναικών και πολύ χρώμα σκόρπισαν χαμόγελα σε 300 παιδια. Όλοι, αφιλοκερδώς πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους και βοήθησαν ώστε να δημιουργηθεί μία πραγματικά γιορτινή ατμόσφαιρα για τα παιδιά.

«Από το 2014 που ξεκίνησε να λειτουργεί το Κέντρο Αλληλεγγύης στην Αθήνα έχουμε υποδεχθεί περίπου 30.000 ωφελούμενους έχοντας προσφέρει περισσότερες από 60.000 υπηρεσίες -ιατρικές, νομικές, συμβουλευτικές, υποστηρικτικές, ψυχοκοινωνικές. Το Κέντρο είναι ανοιχτό για όλους – αρκεί να πούμε ότι οι ωφελούμενοί μας προέρχονται από 123 χώρες του κόσμου», επισημαίνει ο κ. Γιώργος Καραγιάννης, συντονιστής του Προγράμματος του Κέντρου Αλληλεγγύης. «Το να βρεθούμε κοντά τους, και ιδιαίτερα στα παιδιά, τις μέρες των γιορτών είναι μια σπουδαία ευκαιρία να μοιραστούμε χαρά και ευχές με όσους μας εμπιστεύονται καθημερινά. Η ημέρα αυτή έχει για εμάς συμβολική αξία και κάτι που χρειαζόμαστε εξίσου με τους εξυπηρετούμενούς μας».

Η γιορτή έγινε πραγματικότητα χάρη στους πολύτιμους συνεργάτες του «αλληλεγγύη-SolidarityNow» που προσφέρουν καθημερινά τις υπηρεσίες τους στο Κέντρο Αλληλεγγύης: Praksis, Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, ARSIS- Association for the Social Support of Youth, Ένωση «Μαζί για το Παιδί», #ΥπηρεσίαΑσύλου.‬‬‬
To Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας λειτουργεί με την οικονομική υποστήριξη του Open Sosciety Foundations, των ΕΕΑ Norway Grants, της Πρεσβείας της Νορβηγίας στην Ελλάδα και με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων.
Το «αλληλεγγύη-Solidarity Now είναι ένα δίκτυο ανθρώπων και οργανώσεων που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2013 με πρωτοβουλία του Open Society Foundations που συνεργάζονται για να βοηθήσουν αυτούς που πλήττονται περισσότερο από την κρίση. Το «αλληλεγγύη-SolidarityNow» υποστηρίζει ομάδες και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με προγράμματα και λειτουργεί Κέντρα Αλληλεγγύης, όπου μπορούν να απευθύνονται ευπαθείς ομάδες πληθυσμού για να λάβουν δωρεάν υπηρεσίες ιατρικές, νομικές κ.ά. Από τις αρχές του 2015 μέχρι σήμερα έχει διαθέσει το ποσό των δέκα (10) εκατομμυρίων ευρώ σε έργα που αφορούν τη μετανάστευση και την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk