Σαράντης: Εξαγορά της πολωνικής εταιρείας Polipak

Την εξαγορά της πολωνικής εταιρείας προϊόντων συσκευασίας πολυαιθυλενίου Polipak Sp. z.o.o. ολοκλήρωσε ο όμιλος Σαράντη.

Την εξαγορά της πολωνικής εταιρείας προϊόντων συσκευασίας πολυαιθυλενίου Polipak Sp. z.o.o. ολοκλήρωσε ο όμιλος Σαράντη. Πιο συγκεκριμένα, η κατά 100% θυγατρική της ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε., Sarantis Polska S.A., υπέγραψε συμφωνία για την απόκτηση του 70% του μετοχικού κεφαλαίου της Polipak Sp. z.o.o. Η εξαγορά αυτοχρηματοδοτήθηκε από τον όμιλο και το κόστος της ανήλθε σε 4,5 εκατ. ευρώ.
Η εξαγορά αυτή, που ολοκληρώθηκε στο πλαίσιο της αναπτυξιακής στρατηγικής του ομίλου, υποστηρίζει περαιτέρω την γεωγραφική παρουσία του ομίλου στην αγορά όπου ήδη δραστηριοποιείται, αλλά και παρέχει ευκαιρίες ανάπτυξης σε νέες αγορές. Η εταιρεία Polipak, με εργοστάσιο παραγωγής και αποθηκευτικούς χώρους στην Πολωνία, δραστηριοποιείται στην παραγωγή προϊόντων συσκευασίας πολυαιθυλενίου (κυρίως σακούλες απορριμμάτων).
Η τρέχουσα παραγωγή της εταιρείας Polipak περιλαμβάνει κυρίως σακούλες απορριμμάτων ιδιωτικής ετικέτας καθώς και τις επώνυμες σακούλες απορριμμάτων του ομίλου Σαράντη, καλύπτοντας περίπου το 10% των συνολικών αναγκών του σε σακούλες απορριμμάτων.
Εξαιρώντας τις πωλήσεις προς τον όμιλο Σαράντη, οι ετήσιες πωλήσεις της Polipak για το 2015 ανέρχονται σε περίπου 13,7 εκ. ευρώ, ενώ το περιθώριο EBITDA εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί σε 10%.Η διοίκηση του ομίλου θα δώσει έμφαση σε πρώτο στάδιο στην μεταφορά κατά το 2016 ολόκληρης της παραγωγής σε σακούλες απορριμμάτων του ομίλου προς την Polipak, εκμεταλλευόμενη το όφελος σε επίπεδο κόστους παραγωγής, ενώ παράλληλα θα γίνει προετοιμασία του ομίλου προκειμένου σε δεύτερο στάδιο να πραγματοποιηθεί επέκταση της υπάρχουσας δραστηριότητας ιδιωτικής ετικέτας.

Η εν λόγω εξαγορά προσδίδει σημαντική αξία στον όμιλο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, καθώς όχι μόνο ενισχύει την κατηγορία των επωνύμων προϊόντων οικιακής χρήσης του ομίλου που αποτελεί βασική επιχειρηματική του δραστηριότητα, αλλά και προσφέρει την ευκαιρία στον όμιλο να διεισδύσει στην αγορά των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας. Εκμεταλλευόμενος το βελτιωμένο κόστος παραγωγής, ο όμιλος μπορεί να αξιοποιήσει περαιτέρω υφιστάμενες συνεργασίες, καθώς και να επεκτείνει την πελατειακή του βάση διεισδύοντας στην αγορά των καταστημάτων discount.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk