Αυξήθηκε κατά 50% ο τζίρος των ηλεκτρονικών καταστημάτων

Αύξηση τζίρου 50% καταγράφηκε στα ηλεκτρονικά καταστήματα κατά την Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου 2015 (1-7 Δεκεμβρίου), ενώ οι προσφορές έφταναν μέχρι 70%. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 34% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα και η επισκεψιμότητα των e-shops υπερδιπλασιάστηκε.

Αύξηση τζίρου 50% καταγράφηκε στα ηλεκτρονικά καταστήματα κατά την Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου 2015, ενώ οι προσφορές έφταναν μέχρι 70%.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου – GR.EC.A για την Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου (1-7 Δεκεμβρίου 2015).

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η συμμετοχή των ηλεκτρονικών καταστημάτων ήταν ακόμα μεγαλύτερη φέτος, ενώ παράλληλα υπήρξε ιδιαίτερα θετική αποδοχή από τους καταναλωτές.

Συγκεκριμένα, καταγράφηκε αύξηση του τζίρου κατά 50% την συγκεκριμένη εβδομάδα σε σχέση με την αντίστοιχη του προηγούμενου έτους, ενώ οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 34% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα (24-30 Νοεμβρίου).

Η επισκεψιμότητα των e-shops υπερδιπλασιάστηκε, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα ορισμένα εξ αυτών να δηλώσουν αύξηση πωλήσεων πάνω από 200%.

Συνολικά, η αύξηση των πωλήσεων κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων Εβδομάδων Ηλεκτρονικού Εμπορίου έχει ξεπεράσει το 100%.

Η συγκεκριμένη δράση τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk