«Περισσότερο ανήσυχη» η ΟΜΥΛΕ μετά τη συνάντηση με Δρίτσα για τον ΟΛΠ

Οι τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ συζητήθηκαν στη συνάντηση του υπουργού Θ.Δρίτσα, με το προεδρείο της ΟΜΥΛΕ, της Ενωσης Λιμενεργατών του ΟΛΠ και των πρωτοβάθμιων σωματείων. Χρήσιμη την χαρακτήρισε ο υπουργός, φεύγουμε περισσότερο ανήσυχοι, δήλωσαν οι εργαζόμενοι.

Οι τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ συζητήθηκαν στη συνάντηση του υπουργού Θ.Δρίτσα, με το προεδρείο της ΟΜΥΛΕ, της Ενωσης Λιμενεργατών του ΟΛΠ και των πρωτοβάθμιων σωματείων.

«Ήταν μία χρήσιμη συνάντηση. Από τη μεριά μου εκ μέρους του υπουργείου και της κυβέρνησης εξέθεσα και έδωσα εν εκτάσει τα δεδομένα που βρίσκονται σε εξέλιξη εν όψει τη διαγωνιστικής διαδικασίας, αλλά και για το επόμενο διάστημα μετά από αυτή» τόνισε ο υπουργός.

«Φεύγουμε περισσότερο ανήσυχοι, η μόνη λύση για εμάς είναι να εντείνουμε τον αγώνα μας, ώστε να σταματήσει η πώληση των λιμανιών και να υπάρξει ένας ουσιαστικός διάλογος» τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) Γιώργος Γεωργακόπουλος.

Συμπλήρωσε ότι οι εργαζόμενοι, ενώ έθεσαν το θέμα των εργασιακών σχέσεων που έχουν κατοχυρωθεί μέσα από νόμους συλλογικές συμβάσεις εργασίας και κανονισμούς, δεν πήραν καμία πειστική απάντηση.

Ο κ. Γεωργακόπουλος δήλωσε επίσης, ότι τέθηκαν επίσης δύο δέσμες θεμάτων, χωρίς να υπάρξει ούτε εκεί δέσμευση.

«Το πρώτο είναι ότι ο διαγωνισμός αυτός που έχει ξεκινήσει από το 2014 για τον ΟΛΠ και ΟΛΘ θα πρέπει να αποσυρθεί γιατί νομικά και πολιτικά είναι έκθετος και να γίνει μια ουσιαστικά συζήτηση πάνω στα θέματα δημόσιου χαρακτήρα των λιμανιών, εργασιακές σχέσεις επενδύσεις και αρμονικές σχέσεις με την τοπική αυτοδιοίκηση.

» Οι εργαζόμενοι έθεσαν ένα επιπλέον θέμα για να αποδείξουν ότι δεν μπορεί να γίνει καμία κατάθεση προσφορών στις 21 Δεκεμβρίου, διότι υπάρχουν μία σειρά από σημαντικά θέματα τα οποία δεν είναι διαδικαστικού χαρακτήρα αλλά ουσίας καθώς δεν έχει δοθεί έως τώρα καμία σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και του ΟΛΠ και ο Οργανισμός δεν το έχει καν συζητήσει .»

Κατήγγειλε ότι «το ΤΑΙΠΕΔ αποποιείται την ευθύνη με επιστολή που έχει στείλει προς τον ΟΛΠ», ενώ αναφορικά για το θέμα της αποτιμήσεων που έχουν γίνει για το λιμάνι, ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι αλλά και ο ΟΛΠ δεν τις γνωρίζουν.

Επίσης επανέλαβε ότι υπάρχει το θέμα της εμπλοκής της COSCO στις φοροαπαλλαγές και το ΣτΕ, αλλά και της δημιουργίας δημόσιας αρχής λιμένος, το οποίο -όπως είπε ο κ. Γεωργακόπουλος- ο υπουργός τους διαβεβαίωσε ότι αυτή θα έρθει μετά την κατάθεση των προσφορών.

«Αυτά είναι πράγματα ανερμάτιστα και εγκυμονούν κινδύνους και επιβεβαιώνουν αυτό το οποίο εμείς λέμε ότι πρόκειται για ενός οικονομικού και πολιτικού ξεπουλήματος» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι αποφάσισαν για τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας με συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς το ΤΑΙΠΕΔ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Στο Πόρτο – Beverly – Χέλι… Ο κολεξιονέρ Γκαλάτσι-Γκαλάτσι λέει ότι αυτό εδώ θα είναι το καλοκαίρι των ολόχρυσων, άκρως εντυπωσιακών πλωτών βασιλείων, των ελικοπτέρων... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk