Ελβετία: Καταθέσεις 40 εκατ. ευρώ αναζητούν… δικαιούχους

Περισσότερα από 2.600 ονόματα κατόχων ανενεργών λογαριασμών έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση Ελβετών Τραπεζιτών

Περισσότερα από 2.600 ονόματα κατόχων ανενεργών λογαριασμών έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση Ελβετών Τραπεζιτών στην ηλεκτρονική διεύθυνση dormantaccounts.ch. Αν οι δικαιούχοι δεν εμφανιστούν για να διεκδικήσουν τις καταθέσεις τους, τα 43 εκατ. ελβετικά φράγκα (40 εκατ. ευρώ) που περιέχουν συνολικά οι λογαριασμοί αυτοί θα περιέλθουν στην κατοχή του ελβετικού Δημοσίου.
Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις της νομοθεσίας που διέπουν τον τραπεζικό τομέα στην Ελβετία, αν ένας λογαριασμός που περιέχει πάνω από 500 ελβετικά φράγκα (466 ευρώ) μείνει ανενεργός επί 60 συναπτά έτη, τα χρήματα που περιέχει ο λογαριασμός αυτός περιέρχονται στο κράτος.
Πέρα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς, ανενεργές παραμένουν τα τελευταία 60 χρόνια (από το 1955 δηλαδή) 80 θυρίδες στις ελβετικές τράπεζες, το περιεχόμενο των οποίων, αν δεν εμφανιστούν οι ιδιοκτήτες των θυρίδων, θα περιέλθει επίσης στο ελβετικό Δημόσιο.
Μετά τη δημοσίευση του ονόματος του κατόχου των λογαριασμών και των θυρίδων οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία ένα έτος για να υποβάλουν αίτημα διεκδίκησης των περιουσιακών στοιχείων.

«Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών αποτελεί την ύστατη προσπάθεια που κάνουν οι τράπεζες για να αποκτήσουν και πάλι επαφή με τους πελάτες τους»
, δήλωσε ο Κλοντ-Αλέν Μαρζελίς, διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Ελβετών Τραπεζιτών.
Ο Μαρζελίς πρόσθεσε ότι οι νέες ρυθμίσεις που ισχύουν από τον περασμένο Ιανουάριο ξεκαθαρίζουν νομικά το ζήτημα των ανενεργών λογαριασμών.
Σημειωτέον ότι η ΄Ενωση του ελβετικού τραπεζικού λόμπι υπενθυμίζει ότι οι τράπεζες διατηρούν την ευχέρεια να χρεώνουν τα κόστη άκαρπων ερευνών σε όσους υποβάλλουν καταφανώς αστήρικτα αιτήματα διεκδίκησης των λογαριασμών και των θυρίδων.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk