Κ.Χατζηδάκης: Να εφαρμοστούν όσα υπογράφηκαν για τα αεροδρόμια

Την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης μίλησε στο ΒΗΜΑ 99.5 για τα περιφερειακά αεροδρόμια, τον υπουργό Μεταφορών και τις εσωκομματικές εκλογές στο κόμμα του.

Την Τρίτη 15 Δεκεμβρίο, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο για τα περιφερειακά αεροδρόμια, τον υπουργό Μεταφορών και τις εσωκομματικές εκλογές στο κόμμα του.
{{{ audio1 }}}

Για την αντιπαράθεση με τον υπουργό Μεταφορών στη Βουλή, για τη σύμβαση παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων

«Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα σκηνικό σουρεαλιστικό, σαν μια ταινία των Μόντι Πάιθονς. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα ζήσουμε τέτοια πράγματα στη Βουλή, να κατηγορούμαστε εμείς κι εγώ προσωπικά για μια συμφωνία που προετοιμάσαμε μεν, αλλά υπέγραψε ο ίδιος ο κ. Σπίρτζης. Πρέπει να ντρέπομαι γι’ αυτό που ο ίδιος υπέγραψε… Θα κάνω μια προσπάθεια να ακολουθήσω τη συμβουλή του, αλλά αυτός θα πρέπει να κάνει μια προσπάθεια να εφαρμόσει αυτά που υπέγραψε χθες και θέλω να του ευχηθώ υπομονή και καρτερία, διότι αν δεν το αντέχει, προφανώς και πρέπει να δει τι θα κάνει. Χρειάζεται μια διαχειριστική ετοιμότητα και επάρκεια από το ΤΑΙΠΕΔ, το υπουργείο Υποδομών, την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, διότι δεν θα γίνουν όλα αυτόματα. Υπάρχουν εκτός από τις συμβάσεις και την τεχνογνωσία, η καθημερινότητα. Εκεί, η κυβέρνηση και ο κ. Σπίρτζης θα πρέπει να δώσουν εξετάσεις και γι’ αυτό χρειάζεται υπομονή και καρτερία. Διότι αν δεν πιστεύεις σε κάτι, καλύτερα να το αφήσεις σε κάποιον που το πιστεύει και δεν εννοώ εμάς, αλλά υπάρχουν άνθρωποι μέσα από την κυβέρνηση… Θα βρεθούν, φαντάζομαι».

Για την εσωκομματική αναμέτρηση στη Ν.Δ.

«Δεν έχω τοποθετηθεί μέχρι σήμερα και δεν έχω λόγο να το κάνω. Είναι γνωστό αυτό που σας λέω. Ότι το 2009 είχα τοποθετηθεί υπέρ της κυρίας Μπακογιάννη, μαζί με άλλους εννέα συναδέλφους στη Β’ Αθήνας και άλλος ένας συνάδελφος είχε τότε τοποθετηθεί υπέρ του κ. Σαμαρά και ένας είχε μείνει ουδέτερος. Το 60% των ψηφοφόρων τότε στη Β’ Αθήνας είχε ψηφίσει υπέρ του κ. Σαμαρά. Άρα, νομίζω ότι αυτό που σας λέω, λέει κάτι που εσείς θα αποκωδικοποιήσετε».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk