«Συνεργασία με ΗΠΑ» ζητά ο έμπορος όπλων που συνελήφθη στην Αθήνα

«Άμεση έκδοσή του στις ΗΠΑ προκειμένου να δώσει εξηγήσεις και πληροφορίες για την υπόθεση για την οποία κατηγορείται ζήτησε το μεσημέρι της Παρασκευής από την Εισαγγελία Εφετών ο 49χρονος αμερικανοϊορδανός επιχειρηματίας Ραμί Γκάνεμ που είχε συλληφθεί προ τετραημέρου με την κατηγορία της διακίνησης όπλων».

«Άμεση έκδοσή του στις ΗΠΑ προκειμένου να δώσει εξηγήσεις και πληροφορίες για την υπόθεση για την οποία κατηγορείται ζήτησε το μεσημέρι της Παρασκευής από την Εισαγγελία Εφετών ο 49χρονος αμερικανοϊορδανός επιχειρηματίας Ραμί Γκάνεμ που είχε συλληφθεί προ τετραημέρου με την κατηγορία της διακίνησης όπλων».
Αυτό επεσήμανε στο «Βήμα» ο συνήγορος υπεράσπισής του κ. Γιώργος Γκούσκος, ο οποίος προσέθεσε ότι η διαδικασία μετάβασης του πελάτη του στις ΗΠΑ αναμένεται να γίνει, αφού υπάρχει η συγκατάθεσή του, τις επόμενες ημέρες.
Αρχικώς ο 49χρονος είχε εκφράσει νομικές αντιρρήσεις για την έκδοσή του, όμως σε δεύτερο στάδιο φέρεται διατεθειμένος να συνεργασθεί με τις αμερικανικές αρχές σχετικά με τις συναλλαγές του. Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιέχονται στον δικαστικό φάκελο της υπόθεσης, ο «οπλισμός αξίας 220.000 ευρώ» που φέρεται να διαπραγματευόταν ο 49χρονος με έλληνες και αμερικανούς αξιωματούχους οι οποίοι επιχειρούσαν να τον παραπλανήσουν προοριζόταν για τη Λιβύη. Δεν διευκρινίζεται ωστόσο αν αυτό αφορούσε την τοπική κυβέρνηση ή αντάρτες. Και αυτό παρ’ ότι η κατάσταση στην εν λόγω χώρα της βορείου Αφρικής θεωρείται θολή.
Σημειώνεται ότι ο 49χρονος είχε έλθει δύο φορές στην Ελλάδα -η πρώτη στα μέσα Οκτωβρίου, η άλλη την 1η Δεκεμβρίου- για να συμφωνήσει για τη μεταφορά του κοντέινερ με τα όπλα, το οποίο ωστόσο ήταν έμφορτο με νερό.
Πάντως ο 49χρονος φέρεται να αναφέρει στις ελληνικές διωκτικές αρχές ότι προχωρούσε σε νόμιμη διακίνηση όπλων σε συμφωνία με διάφορες εθνικές κυβερνήσεις και ποτέ δεν προωθούσε τέτοιου είδους φορτία στον ISIS ή σε άλλες θρησκευτικές οργανώσεις.
Στελέχη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης αλλά και της Εθνικής Άμυνας πάντως, με τους οποίους επικοινώνησε «Το Βήμα», ανέφεραν ότι λόγω των πολεμικών μετώπων και των συγκρούσεων διαρκείας στη Μέση Ανατολή το τελευταίο χρονικό διάστημα οργιάζει το διεθνές λαθρεμπόριο όπλων.

Δήλωση συνηγόρων

Αργά το βράδυ της Παρασκευής, οι συνήγοροι του αμερικανοϊορδανού κρατουμένου κκ. Γ. Γκούσκος και Σάκης Κεχαγιόγλου προέβησαν στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο εντολέας μας εξέφρασε την επιθυμία του να συνεργαστεί με τις ανακριτικές και δικαστικές αρχές των ΗΠΑ, διότι, όπως μας ετόνισε, οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες είναι καθόλα νόμιμες και διαφανείς και δεν έχει κανένα φόβο ή ανησυχία για τη διεξαγωγή περαιτέρω ερευνών.

Με γνώμονα τις σκέψεις αυτές, ζήτησε σήμερα να μεταχθεί εκ νέου την ερχόμενη εβδομάδα ενώπιον του κ. εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, ώστε να εκδηλώσει με σαφήνεια την πρόθεσή του να παραιτηθεί από όλα τα ένδικα μέσα που διαθέτει στην Ελλάδα και να εκδοθεί άμεσα στις ΗΠΑ, ώστε να παράσχει πλήρεις και αναλυτικές εξηγήσεις στις αμερικανικές αρχές και να διαλευκάνει τις σε βάρος του κατηγορίες.

Τέλος, η πρόθεση και ο ρόλος ημών των συνηγόρων του είναι να διασφαλίσουμε για όσο διάστημα παραμείνει σε ελληνικό έδαφος πλήρως τα δικαιώματά του καθώς και τις εγγυήσεις του ευρωπαϊκού νομικού κεκτημένου».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Πάσχα στο χωριό; Κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία, η κυρία Κοτανίδου εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος το Πάσχα ίσως να... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
  • Ταπεινά τσιπς αντί για χαβιάρι… Οι προμήθειες στη βίλα καταστράφηκαν από τις διακοπές ρεύματος και η snob, κακομαθημένη οικοδέσποινα αναγκάστηκε, για να χορτάσει την...
Helios Kiosk