ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ

Ειλικρινή διάλογο της ελληνικής βιομηχανίας με τη διοίκηση της ΔΕΗ ζητεί ο ΣΕΒ για ένα από τα πιο καυτά ζητήματα που θα καθορίσουν το μέλλον των μεγάλων ενεργοβόρων επιχειρήσεων

ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ | tovima.gr
Τιμολόγια…
  • Ειλικρινή διάλογο της ελληνικής βιομηχανίας με τη διοίκηση της ΔΕΗ ζητεί ο ΣΕΒ για ένα από τα πιο καυτά ζητήματα που θα καθορίσουν το μέλλον των μεγάλων ενεργοβόρων επιχειρήσεων. Η βιομηχανία με επιστολή του προέδρου του ΣΕΒ Θεόδωρου Φέσσα ζήτησε από τη ΔΕΗ να προηγηθούν καλόπιστες διαπραγματεύσεις με στόχο τη διαμόρφωση εξατομικευμένων και ανταγωνιστικών τιμολογίων που να ανταποκρίνονται στον Κώδικα Προμήθειας και να μη ληφθούν μονομερείς αποφάσεις στην έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρείας τη Δευτέρα.
…και ανταγωνιστικότητα
  • Επιπροσθέτως στις από κοινού διαπραγματεύσεις στις οποίες καλείται η ΔΕΗ να προχωρήσει άμεσα με βάση το οριακό της κόστος θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η σημαντική μείωση του κόστους της τα τελευταία δύο χρόνια.
  • Είναι προφανές ότι από τη διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων αυτών εξαρτάται και το μέλλον της ενεργοβόρου βιομηχανίας, η οποία αναμένει σαν «ανάσα» την εφαρμογή εξατομικευμένων τιμολογίων που θα τους επιτρέψουν να ενισχύσουν το διεθνές ανταγωνιστικό προφίλ τους.
Επενδύσεις…
  • Την ώρα που η Ελλάδα αναζητεί εναγωνίως επενδύσεις που θα δώσουν ώθηση στην οικονομία και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, άλλη μια επένδυση, αυτή τη φορά στον τουριστικό τομέα, βρίσκεται στον αέρα.
  • Ο λόγος για την αγορά 14.387 στρεμμάτων από την εταιρεία Pimana – διαχειρίζεται επενδυτικά κεφάλαια του Κατάρ – για τη δημιουργία τουριστικού project στην περιοχή «Αναφωνήτρια» της Ζακύνθου, ένα νησί με έλλειψη τουριστικών υποδομών. Η έκταση αγοράστηκε από ιδιώτη, η συναλλαγή έχει ολοκληρωθεί και έχουν εισπραχθεί όλοι οι προβλεπόμενοι φόροι από το κράτος.
…και Εκκλησία
  • Ξαφνικά η τοπική εκκλησία και ειδικότερα η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου των Κρημνών και η Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου και Στροφάδων κατέθεσαν αγωγή κατά της εταιρείας ζητώντας να ακυρωθεί η αγοραπωλησία. Η εκκλησία ισχυρίζεται ότι έκταση 3.400 στρεμμάτων από τα 14.387 στρέμματα ανήκει στη Μονή Αγίου Γεωργίου και είχε καταπατηθεί από τον ιδιώτη που πούλησε στην Pimana.
  • Από την Pimana διευκρινίζουν ότι μόνο η διαδικασία για τον έλεγχο των τίτλων ιδιοκτησίας κράτησε 10 μήνες και όλα είναι νομότυπα, διαψεύδουν ότι στην έκταση περιλαμβάνεται η περίφημη περιοχή της Ζακύνθου «Ναυάγιο», όπως διαδίδει η Εκκλησία, και επισημαίνουν ότι η επένδυση έχει παγώσει μέχρι να λήξει αυτή η αντιπαράθεση.
Αναμονή
  • Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας περιμένει ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης για το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.
  • Θεωρεί πάντως ότι «είναι αναγκαίο να επικαιροποιηθεί η νομοθεσία για τον τρόπο προσδιορισμού των τουριστικών περιοχών» και πιστεύει ότι «η καθολική απελευθέρωση αυτή τη στιγμή θα έπληττε τις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις και δεν θα βοηθούσε στην εξομάλυνση παρατυπιών στην αγορά εργασίας».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk