Μειώθηκε ο ELA από την ΕΚΤ, μετά από αίτημα της ΤτΕ

Στα 77,9 δισ. ευρώ μείωσε η ΕΚΤ το ανώτατο όριο παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες, μετά από αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος. Η μείωση του ανώτατου ορίου κατά 7,8 δισ. ευρώ αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, στο πλαίσιο της υποχώρησης της αβεβαιότητας και της σταθεροποίησης των ροών καταθέσεων, καθώς και την επιτευχθείσα πρόοδο στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, τονίζει η ΤτΕ.

Στα 77,9 δισ. ευρώ μείωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το ανώτατο όριο παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες, μετά από αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Στην βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, στην υποχώρηση της αβεβαιότητας και τη σταθεροποποίηση των ροών καταθέσεων καθώς και στην πρόοδο της διαδικασίας της ανακεφαλαιοποίησηςη αποδίδει η Τράπεζα της Ελλάδος τη μείωση του ανώτατου ορίου κατά 7,8 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωσή της η Τράπεζα της Ελλάδος αναφέρει: «στις 3 Δεκεμβρίου 2015 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ δεν διατύπωσε αντίρρηση στον καθορισμό του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες στο ποσό των 77,9 δισεκ. ευρώ έως και την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015, μετά από αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος.»

» Η μείωση του ανώτατου ορίου κατά 7,8 δισεκ. ευρώ αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, στο πλαίσιο της υποχώρησης της αβεβαιότητας και της σταθεροποίησης των ροών καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα, καθώς και την επιτευχθείσα πρόοδο στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk