Μάρδας: Θα παραιτηθώ αν βρείτε να είπα ότι δεν εφαρμόστηκε το μνημόνιο

Απάντηση στην κριτική που δέχεται για τις δηλώσεις του με τις οποίες φέρεται να καταλόγισε «δειλία στις κυβερνήσεις που δεν εφάρμοσαν τα μέτρα των μνημονίων που ψήφισαν» έδωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας. «Αν μου βρείτε τη έκφραση ότι τα μνημόνια δεν εφαρμόστηκαν κατά γράμμα θα παραιτηθώ από την κυβέρνηση άμεσα» είπε.

Απάντηση στην κριτική που δέχεται για τις πρόσφατες δηλώσεις του με τις οποίες φέρεται να καταλόγισε «δειλία στις προηγούμενες κυβερνήσεις που δεν εφάρμοσαν τα μέτρα των μνημονίων που ψήφισαν» έδωσε μιλώντας από του βήματος της Βουλής ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας.

«Αν μου βρείτε τη έκφραση ότι τα μνημόνια δεν εφαρμόστηκαν κατά γράμμα θα παραιτηθώ από την κυβέρνηση άμεσα» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι εκείνο που είπε ήταν ότι «τρέναρε η εφαρμογή κάποιων μέτρων» με αποτέλεσμα να χαθεί η δυναμική.

Ο υφυπουργός Eξωτερικών καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που από το 2005 εκτίναξαν τις καταναλωτικές δαπάνες στα 30 δισ. ευρώ μέσα σε πέντε χρόνια και τις κυβερνήσεις που χειρίστηκαν τα θέματα μετά το μνημόνιο, ότι οδήγησαν σε μείωση του ΑΕΠ κατά 25%.

«Η πολιτική της λιτότητας σε συνδυασμό με μέτρα που τρενάρατε και δεν εφαρμόσατε μας έφεραν σε αυτό το σημείο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος, τέλος, στις προσπάθειες για ενίσχυση των εξαγωγών ο υφυπουργός Εξωτερικών, ανέφερε ότι δημιουργούνται 13 μεικτές διυπουργικές επιτροπές, δέκα εμπορικές αποστολές και μία άτυπη ομάδα εξαγωγών, η οποία θα επεξεργασθεί κίνητρα φορολογικού χαρακτήρα.

Είπε ακόμα ότι επιδιώκεται η πρόσβαση προϊόντων ελληνικών επιχειρήσεων σε αλυσίδες ντελικατέσεν στο εξωτερικό, η άμεση προσέγγιση επιχειρήσεων που μπορούν να επενδύσουν στην Ελλάδα και η προώθηση του ελληνικού κατασκευαστικού τομέα σε περιοχές όπως η Αφρική.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk