Νέα μείωση κατά 1,6% στις χορηγήσεις δανείων τον Οκτώβριο

Περαιτέρω μείωση κατά 1,6% εμφάνισε η χρηματοδότηση του εγχώριου ιδιωτικού τομέα από τις τράπεζες τον Οκτώβριο. Η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης στον ιδιωτικό τομέα ήταν αρνητική κατά 412 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 293 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Περαιτέρω μείωση κατά 1,6% εμφάνισε η χρηματοδότηση του εγχώριου ιδιωτικού τομέα από τις τράπεζες τον Οκτώβριο. Η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης στον ιδιωτικό τομέα ήταν αρνητική κατά 412 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 293 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Συνακόλουθα το συνολικό υπόλοιπο των δανείων υποχώρησε στο τέλος Οκτωβρίου στα 204,9 δισ. ευρώ, από 205,6 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Αυγούστου.

Χρηματοδότηση των επιχειρήσεων

Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις τον Οκτώβριο ήταν αρνητική κατά 224 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 51 εκατ. ευρώ τον Σεπτέμβριο, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο -0,4% έναντι 0,0% τον προηγούμενο μήνα.

Ειδικότερα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων διαμορφώθηκε στο -1,6% τον Οκτώβριο του 2015, από -1,2% το Σεπτέμβριο του 2015 και η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν αρνητική κατά 99 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 116 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων διαμορφώθηκε στο 17,8% τον Οκτώβριο του 2015, από 19,3% τον προηγούμενο μήνα και η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν αρνητική κατά 125 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 66 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Χρηματοδότηση ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών, ατομικών επιχειρήσεων

Τον Οκτώβριο του 2015, η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις ήταν αρνητική κατά 12 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 5 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο -0,5%, από -1,1% το Σεπτέμβριο του 2015.

Χρηματοδότηση των ιδιωτών και των ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων

Αρνητική κατά 177 εκατ. ευρώ ήταν η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ιδιώτες και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα τον Οκτώβριο του 2015, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 237 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο -3,0%, από -3,2% το Σεπτέμβριο του 2015.

Στο τέλος Οκτωβρίου το ανεξόφλητο υπόλοιπο των στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων μειώθηκε στα 94,9 δισ. ευρώ από 95,4 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Αυγούστου. Από αυτά τα 67,9 δισ. ευρώ αφορούσαν σε στεγαστικά και τα 25,5 δισ. ευρώ σε καταναλωτικά δάνεια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk