Η απεμπλοκή επενδύσεων στη Κεντρική Γνωμοδοτική Επιτροπή

Πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνεδρίαση της Κεντρικής Γνωμοδοτικής Επιτροπής που εξετάζει ζητήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του επενδυτικού νόμου 3299/2004. Η Επιτροπή, που γνωμοδοτεί για την απεμπλοκή επενδυτικών σχεδίων από τυχόν προβλήματα και έτσι επιταχύνει την διαδικασία ολοκλήρωσής τους, προτίθεται να συνεδριάζει δύο φορές κάθε μήνα. Οι δύο επόμενες συνεδριάσεις, 9 και 22 Δεκεμβρίου.

Πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνεδρίαση της Κεντρικής Γνωμοδοτικής Επιτροπής που εξετάζει ζητήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του επενδυτικού νόμου 3299/2004. Η Επιτροπή, που γνωμοδοτεί για την απεμπλοκή επενδυτικών σχεδίων από τυχόν προβλήματα και έτσι επιταχύνει την διαδικασία ολοκλήρωσής τους, προτίθεται να συνεδριάζει δύο φορές κάθε μήνα. Οι δύο επόμενες συνεδριάσεις έχουν προγραμματισθεί για τις 9 και τις 22 Δεκεμβρίου 2015.

Όπως εξηγεί σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, η Επιτροπή γνωμοδοτεί για την απεμπλοκή επενδυτικών σχεδίων από τυχόν προβλήματα και έτσι επιταχύνει την διαδικασία ολοκλήρωσής τους με αποτέλεσμα τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τη συμβολή εν γένει στην ανάπτυξη της χώρας.

Απαρτίζεται από στελέχη του υπουργείου Οικονομίας, με πρόεδρο τον Γενικό Γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, Λόη Λαμπριανίδη, παράγοντες συναρμόδιων υπουργείων και εκπροσώπους φορέων ειδικών σε θέματα επενδύσεων.

Η Επιτροπή προτίθεται να συνεδριάζει δύο φορές κάθε μήνα, προκειμένου να αποσυμφορήσει τα συσσωρευμένα προς εξέταση θέματα και να επιταχυνθούν δραστικά οι διαδικασίες αξιολόγησης και ελέγχου των επενδυτικών σχεδίων. Οι δύο επόμενες συνεδριάσεις έχουν προγραμματισθεί για τις 9 και τις 22 Δεκεμβρίου 2015.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk