Αύξηση τζίρου και κερδών για την ΕΛΒΑΛ στο 9μηνο

Η ζήτηση για προϊόντα έλασης αλουμινίου στις διεθνείς αγορές παραμένει ισχυρή και τα μεγέθη της ΕΛΒΑΛ στο 9μηνο κινήθηκαν έντονα ανοδικά.

Η ζήτηση για προϊόντα έλασης αλουμινίου στις διεθνείς αγορές παραμένει ισχυρή και τα μεγέθη της ΕΛΒΑΛ στο 9μηνο κινήθηκαν έντονα ανοδικά.
Ο συνολικός όγκος πωλήσεων του ομίλου ανήλθε σε 271 χιλ. τόνους. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών έφτασε τα 964 εκ. ευρώ, αυξημένος κατά 22%, τα μικτά κέρδη στα 95,6 εκ. ευρώ από 58,3 εκ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2014, ενώ τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 59% στα 88,2 εκ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν στα 40 εκ. ευρώ έναντι 11 εκ. ευρώ και τελικά τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε 22,5 εκ. ευρώ έναντι 9,9 εκ. ευρώ του εννεάμηνου 2014 (κέρδη 0,179 ευρώ ανά μετοχή έναντι 0,08 ευρώ ανά μετοχή).
Ειδικότερα, ο τομέας έλασης κατέγραψε αύξηση όγκου πωλήσεων κατά 3% και κύκλου εργασιών κατά 16%. Τα κέρδη προ φόρων χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 88 εκ. ευρώ έναντι 56 εκ. ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου, Στον τομέα διέλασης τα αντίστοιχα κέρδη ανέρχονται σε 1,5 εκ. ευρώ έναντι ζημιών 8,6 εκ. ευρώ.
To επενδυτικό πρόγραμμα του oμίλου συνεχίστηκε με τις επενδυτικές ροές να ανέρχονται σε 76,4 εκατ. ευρώ. Οι ανωτέρω εκταμιεύσεις οδήγησαν σε αύξηση του καθαρού δανεισμού παρά τις ισχυρές λειτουργικές εισροές ύψους 36,4 εκ. ευρώ.
Στις 30/9/2015 ολοκληρώθηκε η απόσχιση του βιομηχανικού και εμπορικού κλάδου έλασης αλουμινίου από τη μητρική εταιρεία και η απορρόφησή του από την, κατά 100%, θυγατρική εταιρεία ΣΥΜΕΤΑΛ χωρίς να επηρεαστούν τα ενοποιημένα μεγέθη. Ακολούθησε η μετονομασία της μητρικής εταιρείας σε «ΕΛΒΑΛ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.» και η αλλαγή του σκοπού της καθώς και η μετονομασία της ΣΥΜΕΤΑΛ σε «ΕΛΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΟΥ Α.Ε.».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk