Διατακτικές για βασικά είδη διατροφής από τον Δήμο Πειραιά

Βασικά είδη διατροφής, μέσω διατακτικών, θα προμηθεύει σε οικονομικά αδύναμους δημότες και κατοίκους του Πειραιά ο Δήμος Πειραιά, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που ασκεί και εν όψει Χριστουγέννων. Η κατάθεση των αιτήσεων ξεκίνησε την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015.

Βασικά είδη διατροφής, μέσω διατακτικών, θα προμηθεύει σε οικονομικά αδύναμους δημότες και κατοίκους του Πειραιά ο Δήμος Πειραιά, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που ασκεί και εν όψει Χριστουγέννων. Η κατάθεση των αιτήσεων ξεκίνησε την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015. Το ύψος του ποσού κάθε διατακτικής θα καθοριστεί από τον αριθμό των δικαιούχων, οι οποίοι θα πληρούν ορισμένα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια.
«Οι διατακτικές είναι ένα πρόγραμμα έκτακτης βοήθειας για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του δήμου μας. Αυτό το πρόγραμμα συμπληρώνει άλλα κοινωνικά προγράμματα, όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο, τις διανομές νωπών τροφίμων κ.α. Οι δικαιούχοι αναμένεται να φτάσουν τους χίλιους και αυτό το νούμερο είναι από μόνο του αρκετό για να κατανοήσει κάποιος το μέγεθος της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει και η πόλη μας. Είναι αδιανόητο για μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να υπάρχουν σήμερα, θέματα επισιτιστικής βοήθειας για τόσο μεγάλο τμήμα του πληθυσμού» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος Αγραπίδης.
«Από την πλευρά του δήμου, όλοι μας, με επικεφαλής τον δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και μάλιστα το επόμενο διάστημα, αναμένουμε την έναρξη του μεγάλου επισιτιστικού προγράμματος, που εκτελούμε μαζί με όμορους Δήμους και την Περιφέρεια. Το πρόγραμμα αυτό αναμένεται να καλύψει σχεδόν καθ΄ ολοκληρία, τις σχετικές ανάγκες των δημοτών μας. Δυστυχώς, όμως, επαναλαμβάνω, διαχειριζόμαστε πρωτόγνωρες καταστάσεις» συμπλήρωσε.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στο Τμήμα Κοινωνικών Δραστηριοτήτων του Δήμου, Ηρώων Πολυτεχνείου 19, 3ος όροφος (γραφείο 27), κατά τις εργάσιμες ημέρες 09.00-13.00. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά (σε φωτοτυπίες) είναι τα εξής:
1. Αίτηση του ενδιαφερομένου (συμπληρώνεται στην υπηρεσία).
2. Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο
3. Μισθωτήριο συμβόλαιο (εφόσον υπάρχει) και λογαριασμός ΔΕΚΟ (ΔΕΗ ή ΕΥΔΑΠ) ή βεβαίωση μόνιμης κατοικίας
4. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από τον Δήμο Πειραιά
5. Απόφαση υγειονομικής επιτροπής 67% & άνω (εφόσον υπάρχει)
6. Κάρτες ανεργίας (εφόσον υπάρχουν)
7. Εκκαθαριστικό της εφορίας φορολογικού έτους 2014 -οικονομικού έτους 2015-για όλους τους ενήλικες και το Ε9, εφόσον υπάρχει
Τα κριτήρια ως προς το εισόδημα είναι: για μέλη οικογένειας μέχρι 1 άτομο εισόδημα 6.000 ευρώ, μέχρι δύο άτομα 7.500 ευρώ, μέχρι τρία άτομα 9.000 ευρώ, μέχρι τέσσερα άτομα 10.500 ευρώ, μέχρι 5 άτομα 13.000 ευρώ και 6 άτομα και άνω 15.000 ευρώ.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk