Αδ. Γεωργιάδης: «Δεν κατεβαίνω υποψήφιος για να γίνω αντιπρόεδρος του κ. Τζιτζικώστα»

Τη Τρίτη 27 Οκτωβρίου ο βουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ., μίλησε στον Βήμα fm

Τη Τρίτη 27 Οκτωβρίου ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στους Αιμίλιο Περδικάρη και Δημήτρη Τάκη για την εσωκομματική αναμέτρηση και τον κ. Τζιτζικώστα{{{ audio1 }}}

Για τη δήλωση Τζιτζικώστα περί αντιπροέδρων

«Κανένας δεν πρόκειται να δεχτεί μια θέση, όπου θα του πει ο αρχηγός, ότι αν είσαι καλός, θα’ σαι πάσο. Αυτό δεν γίνεται, θα πρέπει να βρει καλύτερη απάντηση στο πρόβλημα, δεν ήταν ικανοποιητική αυτή η απάντηση. Γιατί τότε, θα είναι σαν να λες ότι θα πρέπει να βρει κάποιον που δεν θα είναι καλός. Αλλά, άμα βρει κάποιον που δεν θα είναι καλός, η Ν.Δ. θα πηγαίνει προς τα κάτω κι αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα. Το δεύτερο που θέλω να πω – κι αυτό για μένα είναι τεράστιο πολιτικό ζήτημα και με διαφοροποιεί πάρα πολύ όχι μόνο από το κ. Τζιτζικώστα, αλλά γενικά από τους συνυποψήφιους μου και στη προκειμένη περίπτωση ειδικότερα με τον κ. Τζιτζικώστα – είναι ότι έδωσα μεγάλο αγώνα δυόμισι χρόνια με τη Ν.Δ. Υπήρξα υπουργός του Αντώνη Σαμαρά και κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος και είμαι πολύ υπερήφανος που υπήρξα υπουργός κυβερνήσεως της Ν.Δ. και πολύ υπερήφανος που υπήρξα κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Αντώνη Σαμαρά. Κανένας δεν μπορεί να διεκδικεί την ηγεσία της Ν.Δ. αποστασιοποιούμενος από τους αγώνες που έδωσε η Ν.Δ. για να κρατήσει την Ελλάδα όρθια σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Δεν μπορεί να γίνει αυτό. Και δεν μπορεί να γίνει, διότι στις 20 Ιανουαρίου δώσαμε μια σκληρή μάχη, όσοι τη δώσαμε, για να κρατηθεί η Ελλάδα όρθια και να μην έρθει αυτή η λαίλαπα και η συμφορά του ΣΥΡΙΖΑ που τελικώς ήρθε. Και δεν μπορεί τώρα που δικαιώνονται όλα όσα λέγαμε τότε – γιατί εμείς τι λέγαμε τότε; Δεν προειδοποιούσαμε για όλα όσα συμβαίνουν; Όλα όσα συμβαίνουν, τα είχαμε πει.

Δεν είπα ότι ήταν απών από τη μάχη του Ιανουαρίου (ο κ. Τζιτζικώστας), αλλά δεν ήταν εξαιρετικά παρών, υπό την έννοια ότι είχε ειδικές σχέσεις με τον κ. Σαμαρά. Αυτό όμως, είναι δικό τους θέμα. Εμένα με ενδιαφέρει το τώρα. Και όταν ακούω τον υποψήφιο αρχηγό της Ν.Δ. να παίρνει αποστάσεις ή να αντιμετωπίζει με μια περίσκεψη μια κυβέρνηση της Ν.Δ. που έδωσε τέτοια μάχη, προσχωρώντας στην ουσία στην κριτική των αντιπάλων μας, αυτό με θίγει πολιτικά και προσωπικά. Δεν κατεβαίνω σε αυτή την εκλογική μάχη για να γίνω αντιπρόεδρος του κ. Τζιτζικώστα. Κατεβαίνω σε αυτή την εκλογική μάχη για να γίνω αρχηγός της Ν.Δ.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk