Π. Λαφαζάνης: «Είμαστε η μόνη απειλή για ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ»

Τη Παρασκευή 23 Οκτωβρίου ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, μίλησε στον Βήμα fm

Τη Παρασκευή 23 Οκτωβρίου ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο για τη Λαϊκή Ενότητα, το Μνημόνιο και το ΚΚΕ{{{ audio1 }}}

Για το αν θα ήταν και τώρα υπουργός της κυβέρνησης, εάν δεν είχε αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Μνημονιακός υπουργός, εγώ δεν θα ήμουν ποτέ. Δεν υπήρχε καμία περίπτωση, άλλωστε το είχα πει: εγώ μνημόνιο δεν ψηφίζω με τίποτα. Καλύτερα να με κρεμάσουν ανάποδα!»

Για την πορεία της Λαϊκής Ενότητας στο μέλλον

«Από την επομένη κιόλας των εκλογών, η Λαϊκή Ενότητα δικαιώνεται και όσο περνάει ο καιρός, θα δικαιώνεται όλο και περισσότερο. Εμείς, παρουσιάσαμε τη μόνη αυθεντική, πραγματική και ρεαλιστική εναλλακτική αντιμνημονιακή πρόταση για τον τόπο. Κι αυτή η πρόταση βεβαίως, ήταν μια πρόταση που ήταν δύσκολο να εισηγηθεί. Πολύ περισσότερο, όταν υπήρχε τρομοκρατία για το θέμα του εθνικού νομίσματος. Δεν μπορέσαμε σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα των εκλογών-express, οι οποίες γίνανε μόνο και μόνο για να μείνουμε έξω από τη Βουλή εμείς, η Λαϊκή Ενότητα. Γιατί ήμασταν η μόνη απειλή για το μνημονιακό σύστημα. Δεν μπορέσαμε να εξηγήσουμε αυτή την εναλλακτική μας πρόταση σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι αυτή η εναλλακτική πρόταση δεν είναι σωστή ή δεν είναι και η μόνη, θα έλεγα, διέξοδος για τη χώρα απέναντι στα όλο και πιο πυκνά αδιέξοδα που βλέπουμε μπροστά μας. Γιατί μπροστά μας έχουμε μαύρο σκοτάδι. Δεν υπάρχει φως πουθενά. Επομένως, νομίζω ότι, η Λαϊκή Ενότητα, μπορεί να περάσει σε αντεπίθεση. Ήδη παντού, όπου πηγαίνουμε, ο κόσμος μάς περιβάλλει με πάρα πολύ θετικό τρόπο και μάς λεει ότι κακώς δεν μπήκαμε στη Βουλή, ότι θα έπρεπε να είμαστε οπωσδήποτε στη Βουλή. Καταλαβαίνει ο κόσμος τώρα, τι σημαίνει τρίτο μνημόνιο; Η μόνη απειλή για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η Λαϊκή Ενότητα. Δεν απειλείται ούτε από τη Ν.Δ. ούτε από το ΠΑΣΟΚ ούτε από το Ποτάμι.»

Για το ΚΚΕ

«Δεν έχουμε την ίδια αντίληψη με το ΚΚΕ, καθόλου. Υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφορές με το ΚΚΕ και είναι διαχρονικές και αφορούν κυρίως το παρόν, αλλά και το μέλλον της χώρας. Κι άλλη μια φορά το ΚΚΕ είναι εκτός τόπου και χρόνου. Πετάει την μπάλα στην εξέδρα, όταν η Λαϊκή Ενότητα κι άλλες δυνάμεις μπαίνουμε στη φωτιά, προκειμένου στο σήμερα να διαμορφώσουμε μια ρεαλιστική εναλλακτική απάντηση, φυσικά με προοπτική μεγάλων κοινωνικών μετασχηματισμών.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk