Δ. Σεβαστάκης: «Υπήρξε παρερμηνεία και παραποίηση της θέσης μου»

Τη Πέμπτη 22 Οκτωβρίου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στον Βήμα fm

Τη Πέμπτη 22 Οκτωβρίου ο Δημήτρης Σεβαστάκης μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου, Άρη Ραβανό και Αργύρη Παπαστάθη για τη δήλωσή του σχετικά με τον ΦΠΑ στην Παιδεία και το σχόλιο του αρμόδιου Υπουργού{{{ audio1 }}}{{{ audio2 }}}

Για τη δήλωσή του σχετικά με το ΦΠΑ στην εκπαίδευση

«Παρερμηνεία και παραποίηση υπήρξε της θέσης μου. Προσπαθούσα να επιχειρηματολογήσω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ταξική ιδεοληψία, όπως κατηγορούνταν με την επιβολή του φόρου στην ιδιωτική εκπαίδευση. Γιατί, αν είχε, τότε υποτίθεται ότι δεν σχετίζεται ταξικά με το κοινό, το οποίο αφορά, άρα θα επέμενε στην επιβολή του 23%. Δεν θα προσπαθούσε να βρει ισοδύναμα ή να δυσκολευτεί να χειριστεί αυτή την υπόθεση. Που σημαίνει ότι είναι ευρεία πεποίθηση στη μέση συνείδηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι η ιδιωτική εκπαίδευση είχε αυτά τα χαρακτηριστικά. Είναι εργαλείο κοινωνικής σταθεροποίησης, παραπληρωματικό, κατά τη γνώμη μου, με τη δημόσια εκπαίδευση που συστήνουν ένα ενιαίο εκπαιδευτικό όλων (σύστημα). Αυτή είναι η θέση μου.»

Για τη δήλωση του Υπουργού Παιδείας σχετικά με τις «πενταροδεκάρες» της επιβάρυνσης από τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση

«Όχι (δεν θα χρησιμοποιούσα αυτή τη λέξη). Παίρνω την ευθύνη της δικής μου γλώσσας. Αυτό κάνω. Παίρνω την ευθύνη για τη δική μου γλώσσα, το δικό μου γλωσσικό ατόπημα και δεν θα μπω σε μια διελκυστίνδα που έχει σχέση με τις λεπτομέρειες ή φραστικές ιδιοτυπίες. Ο εμφύλιος που ενυπάρχει στη θρυμματισμένη μας κοινωνία χρειάζεται το σχολείο ως μονάδα σταθεροποίησης, πέρα από το μαθησιακό, διότι δεν είναι όλοι ταλέντα. Δεν υπάρχει εμφυλιοπολεμική… Δεν υπάρχει περιθώριο, είναι στρατηγικό λάθος του πολιτικού συστήματος και όχι μόνο της Αριστεράς να πέσει σε μια τέτοια λούμπα.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk