Το φόρεμα είχε στενό μπούστο και φαρδιά, πλούσια φούστα. Κατασκευασμένο από πολύτιμο μετάξι με χειροποίητα κεντήματα αναδείκνυε με μοναδικό τρόπο το καλογυμνασμένο σώμα της Μισέλ Ομπάμα. Η πρώτη κυρία των Η.Π.Α. το τελευταίο διάστημα (πάντα μαζί με outfits Donna Karan Mary Katrantzou Tom Ford) όλο και περισσότερο επιλέγει κομμάτια του εμβληματικού οίκου. Ο καινούργιος, φρέσκος αέρας που έφερε στον οίκο ο ταλαντούχος σχεδιαστής Peter Copping φαίνεται ότι γοητεύει την πανύψηλη Μισέλ. Σε μια από τις πολλές συναντήσεις του Προεδρικού ζεύγους με τον διάσημο ράπερ Ασερ εκείνη φορούσε ρούχο από την χειμερινή κολλεξιόν του οίκου Oscar de la Renta. Η κυρία Ομπάμα είχε επιλέξει επίσης φόρεμα του γνωστού παγκοσμίως οίκου και στην διάρκεια της συνάντησής της με το πρωθυπουργικό ζεύγος της Ελλάδας πριν λίγες εβδομάδες. Το μαύρο φόρεμα της Ομπάμα με την φούστα-ομπρέλλα και τα μπλε ελεκτρίκ κεντήματα στο κάτω μέρος, κέρδισε ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια. Πριν την Μισέλ, η Τζάκι Κέννεντι ήταν αυτή η οποία κυκλοφορούσε αρκετές φορές στις δεξιώσεις του Λευκού Οίκου με φορέματα Oscar de la Renta. H Jackie O λάτρευε τις μακριές μαύρες, λευκές, ροζ πορτοκαλί και σμαραγδί τουαλέττες του brand. Την γοήτευαν πάντα οι φιόγκοι στη μέση και αυτοί που στόλιζαν τον δεξί της ώμο. Η Ώντρεϋ Χέμπορν όταν δεν φορούσε δημιουργίες του στενού της φίλου Givenchy επέλεγε de la Renta. Η Μπέτσι Μπλουμινγκντέιλ οι σικ κυρίες των οικογενειών Ροκφέλλερ και Γκετί επέλεγαν πάντα de la Renta. Δείγμα άψογης κομψότητας και αριστοκρατικού back ground.

Ο Peter Copping και η Νατάλια Βοντιάνοβα

Ο Peter Copping σχεδίασε το πρώτο super βραδυνό φόρεμα και ένα εξαιρετικής ραφής νυφικό για τον οίκο την Άνοιξη του 2015. Το νυφικό φορούσε η όμορφη Haifa Snobar. Οι κριτικές για τον Copping (είναι γνωστός για τις εντυπωσιακές τουαλέττες οι οποίες κλέβουν ματιές στο Red Carpet) ήταν διθυραμβικές. Ο Copping σχεδίασε το πρώτο του νυφικό αμέσως μετά τον θόρυβο που είχε δημιουργηθεί με το wedding dress της Αμάλ Αλαμουντίν. Το εκπληκτικό νυφικό της κυρίας Τζώρτζ Κλούνεϊ είχε σχεδιάσει ο ίδιος ο Oscar λίγες μόλις βδομάδες πριν φύγει από την ζωή. Η φωτογράφιση της Νατάλια Βοντιάνοβα στην Νότιο Γαλλία (στο πλευρό του διάσημου ηθοποιού Αντριέν Μπρόντι) με ρούχα de la Renta by Peter Copping για την «Vogue» άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Στην Κηφισιά με τον Μποάζ

Στην Ελλάδα οι γυναίκες που ξέρουν συνεχίζουν να επισκέπτονται την exclusive boutique του στην Κηφισιά. Μερικά 24ωρα πριν ο Γενικός Διευθυντής Μιχάλης Μαυρίκης και ο Mr. Μποάζ υψηλόβαθμο επιτελικό στέλεχος του παγκοσμίως δημοφιλούς brand υποδέχθηκαν κυρίες και δεσποινίδες στην exclusive boutique. Ο κ. Μποάζ είχε φθάσει από την Νέα Υόρκη στην Αθήνα. Το ίδιο βράδυ αναχωρούσε για το Λονδίνο. Ένα μεγάλο show του οίκου διοργανωνόταν στην Βρετανική πρωτεύουσα. Μαύρα φορέματα κόκκινα κεντημένα καφτάνια, ταγιέρ, εξαιρετικά παλτό με γούνινες λεπτομέρειες και ένα στυλιστικό υπερθέαμα στο chic μαγαζί της οδού Λεβίδου με τα κατάλευκα μάρμαρα και τους μεγάλους καθρέφτες. Θυμίζει πραγματικά New York…

Η νέα γενιά στο πλευρό της «ΕΛΠΙΔΑΣ»

Η εκπρόσωπος του 2ου Γυμνασίου Μοσχάτου Δέσποινα Λάτση, Αχιλλέας Φράγκος, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Μαριάννα Κωστελέτου, Σάκης Ρουβάς, εκπρόσωπος 2ου Λυκείου Μοσχάτου Μαρία Κομνηνού.

Ένα μεγάλο μήνυμα αγάπης, ελπίδας και αλληλεγγύης έστειλαν 43 μικροί φίλοι της «ΕΛΠΙΔΑΣ» από την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ».

Μαθητές από 8 έως 16 χρόνων που με τη δράση και τις πρωτοβουλίες τους αποδεικνύουν ότι η τρίτη γενιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι εδώ.

Ο λόγος για την 15χρονη Μαριάννα Κωστελέτου, τον 11χρονο Αχιλλέα Φράγκο, την 8χρονη Αγάπη Κοσμίδου και σαράντα παιδιά από το 2ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο Μοσχάτου.

Η Μαριάννα Κωστελέτου, κόρη των Φίλιππου Κωστελέτου και Κατερίνας Φλέγκα, ζει και σπουδάζει στο Λονδίνο, αλλά κατάφερε μέσα από τα καλοκαίρια της στην Κέρκυρα, να κρατάει ζωντανή την αγάπη της για την πατρίδα της και τις παραδόσεις της και να γράψει ένα βιβλίο για τα παιδικά παιχνίδια στην Αρχαία Ελλάδα, στο Βυζάντιο και στην σημερινή εποχή. Τα στοιχεία της έρευνάς της τα συμπεριέλαβε σ’ ένα πανέμορφο βιβλίο που παρασύρει σε ένα νοσταλγικό ταξίδι στο παρελθόν και σε αναμνήσεις από τη δική μας παιδική ηλικία. Το βιβλίο της το αφιέρωσε στην «ΕΛΠΙΔΑ», και της πρόσφερε τα συγγραφικά δικαιώματά του και μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του.

Ο 11χρονος Αχιλλέας Φράγκος, γιος των Γιάννη και Ζελιάνας Φράγκου, έδωσε σάρκα και οστά- μέσα από ένα συναρπαστικό comic- στον αυριανό κόσμο της φαντασίας του. Εκεί όπου το καλό νικάει το κακό! Εκεί όπου η αγάπη για περιπέτεια γίνεται έμπνευση και οι οικογενειακές αξίες διαφαίνονται ως πυξίδα του μικρού συγγραφέα. Ο Αχιλλέας πραγματοποίησε ένα όνειρο που σίγουρα ονειρεύονται πολλά παιδιά της ηλικίας του. Να φτιάξει το δικό του comic. Είναι συγκινητικό όμως που το αφιέρωσε στην «ΕΛΠΙΔΑ», μαζί με τα συγγραφικά δικαιώματα και μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις, και έκανε το όνειρό του μέσον για να βοηθηθούν παιδιά που ήταν λιγότερο τυχερά και να πάρουν δύναμη. Τη δύναμη του σούπερ ήρωα που φωλιάζει μέσα τους.

Η 8χρονη Αγάπη Κοσμίδου, κόρη των Ισαάκ Κοσμίδη και Αργυρώς Πατεροπούλου, πρόσφατα εμφανίστηκε στην τηλεόραση και δήλωσε πως θέλει να γίνει γιατρός Ογκολόγος όταν μεγαλώσει για να βοηθήσει τα άρρωστα παιδιά στο Νοσοκομείο της «ΕΛΠΙΔΑΣ», καταφέρνοντας έτσι αυτό που πολλοί χρειάζονται χρόνια για να το ανακαλύψουν: Να βρει ποιος είναι ο σκοπός στη ζωή της. Και αυτός ο σκοπός εμπεριέχει μέσα του την ετοιμότητα για σκληρή δουλειά, την επιθυμία για προσφορά στον συνάνθρωπο και τη βαθιά ευαισθησία ενός κοριτσιού της Ελλάδας του 2015.

Οι 40 μαθητές από το 2ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο Μοσχάτου δημιούργησαν σαν πραγματικοί καλλιτέχνες 36 εντυπωσιακούς ζωγραφικούς πίνακες, τους οποίους πρόσφεραν στον Ξενώνα της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ». Και δεν στέκονται εκεί. Επισκέπτονται συχνά τον Ξενώνα, συμμετέχουν στις γιορτές του και στηρίζουν τα παιδιά με καρκίνο που ζουν σε αυτόν.

Με αυτά τα λόγια παρουσίασε η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, τα παιδιά. Τα καλωσόρισε, τα αγκάλιασε, τα ευχαρίστησε και τα συνεχάρη για την ευαισθησία τους και τα ιδανικά τους. Δεν παρέλειψε επίσης να συγχαρεί τους γονείς τους που τα μεγάλωσαν με αρχές και αξίες, τους δασκάλους και καθηγητές τους που τους καλλιέργησαν τα ταλέντα και τις αρετές τους και τους απένειμε το μετάλλιο του Υποστηρικτή της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

«Αγαπημένα μας παιδιά, η σημερινή συγκέντρωση είναι πολύ ξεχωριστή για μένα! Γιατί είστε εσείς εδώ σήμερα κοντά μας. Οι πρωτοβουλίες που πήρατε για να στηρίξετε το έργο μας και ο ενθουσιασμός σας να προσφέρετε δύναμη και κουράγιο σε άλλα παιδιά, αποτελούν για μας μεγάλη δικαίωση. Γιατί η παρουσία σας στο πλευρό μας εκφράζει κάτι πολύ συγκινητικό για εμάς, ότι στα 25 χρόνια δράσης της η «ΕΛΠΙΔΑ» έγινε πρότυπο και έμπνευση για πολλούς, παλιούς και νέους συμμάχους στον αγώνα μας και μάλιστα από την τρίτη γενιά της κοινωνίας μας! Όμως αυτή σας η συμμετοχή στέλνει συγχρόνως ένα πολύ σημαντικό μήνυμα: πως πρέπει όλοι να είμαστε για τη νέα γενιά της χώρας μας υπερήφανοι! Γιατί ξέρετε να προσφέρετε και να αγαπάτε! Γιατί η καρδιά σας δεν χάνεται, ούτε στον δαιδαλώδη κόσμο της εφηβείας, ούτε στον ψυχρό κόσμο της τεχνολογίας, ούτε εκρηκτικό κόσμο των social media, η καρδιά σας δεν πνίγεται στις selfies και στους followers, όπως εμείς οι μεγαλύτεροι συχνά φοβόμαστε. Γι’ αυτό, όχι μόνο σας αγαπάμε αλλά πραγματικά σας καμαρώνουμε!»


To Hilton Αθηνών έγινε ροζ συμμετέχοντας στο Παγκόσμιο Πρόγραμμα Φωταγώγησης σημαντικών κτιρίων-οροσήμων ανά τον κόσμο στο πλαίσιο της Εκστρατείας Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού των Estee Lauder Companies

Το Hilton Αθηνών μετατράπηκε σε σύμβολο ελπίδας, συμμετέχοντας στο παγκόσμιο πρόγραμμα φωταγώγησης σημαντικών κτιρίων – οροσήμων στο πλαίσιο της Εκστρατείας Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού των Estée Lauder Companies και ακολουθώντας το παράδειγμα του Eiffel Tower στο Παρίσι, του Empire State Building στην Νέα Υόρκη, του Mandarin Oriental στην Taipei και άλλων 200 κτιρίων σε 70 χώρες.

Ο κόσμος που παρευρέθηκε στην εντυπωσιακή εκδήλωση είχε την ευκαιρία να υποστηρίξει έμπρακτα την Επιστημονική Μαστολογική Εταιρεία Ίαση-Στήριξη «Ε.Μ.Ε.Ι.Σ», τον μοναδικό μη κερδοσκοπικό φορέα στην Ελλάδα ο οποίος, όχι μόνον παρέχει υπηρεσίες πρόληψης, αλλά κυρίως αντιμετωπίζει τη νόσο και υποστηρίζει την θεραπεία ασθενών με καρκίνο του μαστού οι οποίοι ανήκουν σε οικονομικά ευάλωτες ομάδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Hilton Αθηνών αφιερώνει όλο το μήνα Οκτώβριο στην εκστρατεία ενημέρωσης προσφέροντας το 50% των εσόδων από το ροζ cocktail του Galaxy και τη ροζ πάβλοβα του Βυζαντινού για την ενίσχυση της «Ε.Μ.Ε.Ι.Σ».

Ο κος Bart van de Winkel, Γενικός Διευθυντής Hilton Ελλάδας και Κύπρου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δήλωσε: «Είναι χαρά μας που συνεργαζόμαστε με την Estée Lauder σ’ αυτή τη σημαντική καμπάνια ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού και νιώθουμε περήφανοι που το ξενοδοχείο μας επιλέχτηκε να γίνει σύμβολο ελπίδας και αγάπης για τη ζωή. Η εντυπωσιακή φωταγώγηση του κτιρίου μας θα μεταδώσει το μήνυμα ότι η πρόληψη σώζει ζωές. Σας καλούμε να μοιραστείτε αυτό το μήνυμα με τις οικογένειες, τους φίλους και τους συναδέλφους σας».

Οι επιστήμονες και οι πρωτοβουλίες της Estée Lauder

Ο κος Γρηγόρης Ξεπαπαδάκης, χειρουργός μαστού, Πρόεδρος και Ιδρυτής της «Ε.Μ.Ε.Ι.Σ», ευχαρίστησε από καρδιάς τον κόσμο που συμμετείχε στην βραδιά, ενώ η στιγμή της φωταγώγησης ανακοινώθηκε από την Πρέσβειρα της Εκστρατείας Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού της Estée Lauder, κα Ελένη Μενεγάκη.

Επιπλέον για κάθε φωτογραφία ή post όπου προστίθεται το #bcastrength, η Estée Lauder Companies θα κάνει δωρεά 25 δολαρίων – που αντιστοιχεί σε μισή ώρα έρευνας για τον καρκίνο του μαστού – μέσω του Breast Cancer Research Foundation, με στόχο την δωρεά περισσότερων από 500 ωρών έρευνας ($25,000) μέχρι και την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου στις 4 Φεβρουαρίου του 2016! Περισσότερα για το Breast Cancer Research Foundation: www.bcrfcure.org.

Η Estée Lauder ευχαριστεί θερμά όλους τους συντελεστές που με την ευγενική τους συμμετοχή συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης και της διάδοσης του μηνύματος της Εκστρατείας:

Το Hilton Αθηνών και το προσωπικό του

Tην εταιρία Davlas & Partners και τους κους Γιώργο και Χάρη Ντάβλα για τη επιμέλεια των καλεσμένων

Τον κο Μιχάλη Τσαουσόπουλο για την επιμέλεια της μουσικής της Φωταγώγησης

Τον σχεδιαστή DUKAS

Την Wine of Athens για την ευγενική προσφορά των κρασιών

Και φυσικά την κα Ελένη Μενεγάκη, Πρέσβειρα της Εκστρατείας Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού της Estée Lauder