Το cobas HPV Test στην Ολλανδία

Πενταετές συμβόλαιο με το ολλανδικό Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος (RIVM) σύναψε η εταιρεία Roche

Πενταετές συμβόλαιο με το ολλανδικό Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος (RIVM) σύναψε η εταιρεία Roche, με αντικείμενο την εφαρμογή του cobas HPV Test ως εξέταση πρωταρχικού προσυμπτωματικού ελέγχου πρώτης γραμμής στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος για τον καρκίνο τραχήλου της μήτρας. Η απόφαση αυτή είναι η κατάληξη μιας εκτενούς διαδικασίας δημόσιου διαγωνισμού, κατά την οποία προμηθευτές διαγνωστικών συστημάτων αξιολογήθηκαν με βάση κριτήρια επιδόσεων, ποιότητας και τιμής. Το νέο εθνικό πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου για τον HPV (ιός των κονδυλωμάτων) αναμένεται να ξεκινήσει κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2016.
Η Ολλανδία θα είναι πιθανότατα η πρώτη χώρα του κόσμου με οργανωμένο πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του τραχήλου. Συγκεκριμένα, στον πρωταρχικό προσυμπτωματικό έλεγχο του HPV θα μεταβεί από την εξέταση Παπανικολάου.
Σύμφωνα με τον R.L.M. Bekkers, γυναικολόγο ογκολόγο στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Ράντμπουντ στο Ναϊμέχεν της Ολλανδίας, «η πορεία προς την καθιέρωση ενός εθνικού συστήματος προσυμπτωματικού ελέγχου του HPV θα μειώσει τον αριθμό των γυναικών που εκδηλώνουν καρκίνο του τραχήλου της μήτρας».
Το νέο ολλανδικό πρόγραμμα προσυμπτωματικού τραχηλικού ελέγχου, βασιζόμενο στον έλεγχο του HPV, δίνει στις γυναίκες τη δυνατότητα να συλλέγουν οι ίδιες το δείγμα προς έλεγχο.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk