Advertorial

Λιγκουίνι με φρέσκο σολομό και κρέμα γάλακτος ΦΑΓΕ

(ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα)

2-3 φιλέτα φρέσκου σολομού (ζητάμε από τον ψαρομανάβη να μας αφαιρέσει πέτσα και κόκαλα)

1 πακέτο λιγκουίνι

80 ml έ.π. ελαιόλαδο

6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

200 ml Κρέμα Γάλακτος ΦΑΓΕ, πλήρη ή light

3 κ.σ. κάππαρη, ξαλμυρισμένη

½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1 Κόβουμε τα φιλέτα του σολομού σε μικρά κομμάτια (στο μέγεθος μιας μπουκιάς).

2 Σε μια κατσαρόλα, σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να γίνουν al dente. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

3 Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Προσθέτουμε τον σολομό και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση.

4 Προσθέτουμε την Κρέμα Γάλακτος ΦΑΓΕ, την κάππαρη, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3-4 λεπτά ακόμα.

5 Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο ακόμη φρεσκοτριμμένο πιπέρι αν θέλουμε.

ΤΙP

Την ίδια μακαρονάδα μπορείτε να φτιάξετε και με κοτόπουλο. Αν μάλιστα προσέχετε τη διατροφή σας, επιλέξτε την Κρέμα Γάλακτος ΦΑΓΕ light με 15% λιπαρά, που δίνει όλη τη γεύση της κρέμας γάλακτος με λιγότερες θερμίδες. Συνοδεύει άριστα κρέατα, ψαρικά και λαχανικά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk