Αδ. Γεωργιάδης: «Εκκληση στον κ.Μεϊμαράκη να γίνει debate»

Τη Πέμπτη 15 Οκτωβρίου ο βουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ., μίλησε στον Βήμα fm

Τη Πέμπτη 15 Οκτωβρίου ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για το μεταναστευτικό και τα εσωκομματικά της Ν.Δ.{{{ audio1 }}}{{{ audio2 }}}

Για το μεταναστευτικό και την πρόταση για κοινές περιπολίες Ελλάδας-Τουρκίας στο Αιγαίο

«Είναι πολύ επικίνδυνο αυτό που αρχίζει να λεει η Ευρώπη περί κοινής περιπολίας των συνόρων. Ορθώς αντιδρά η ελληνική κυβέρνηση, δεν μπορεί να δώσουμε ούτε κατά υπόνοια την ιδέα της συνδιαχείρισης στο Αιγαίο. Κι αν κάνει κάτι η κυβέρνηση που είναι υπέρ των εθνικών δικαίων, θα το υποστηρίξω, σπάνια το κάνει.»

Για τις εσωκομματικές διεργασίες στη Ν.Δ. και το debate των υποψηφίων προέδρων

«Συμφωνώ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την επιμονή του να γίνει τουλάχιστον ένα debate μεταξύ των συνυποψηφίων για την ηγεσία της Ν.Δ. Θεωρώ ότι είναι προσχηματική η προσπάθεια να μη γίνει το debate. Έβλεπα χθες στη τηλεόραση τα debate που κάνουν τώρα και οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι στην Αμερική. Κανείς δεν διανοήθηκε να πει ότι αυτό θα διακινδυνεύσει την ενότητα των κομμάτων τους. Κινδυνεύουμε να πάμε στην κάλπη 22ας Νοεμβρίου και να μην έχουν ακούσει οι πολίτες καθόλου τις θέσεις π.χ. του κ. Τζιτζικώστα, με την έννοια ότι, είναι πιο άγνωστος από τους τρεις μας – δεν το λέω ως μομφή. Δεν είμαι εγώ τώρα ο κατάλληλος για να σχολιάσω, σέβομαι τον κ. Τζιτζικώστα απολύτως. Λεω όμως, ότι δεν είναι σωστό και πρέπον (να ακουστούν) οι ιδέες του πριν τον ψηφίσουν; Δεν θα βοηθήσει το debate να μάς δει ο κόσμος, να μάς κρίνει και να μάς συγκρίνει; Τι είναι αυτό που ακούω, λέει, ότι θα τσακωθούμε; Γιατί να τσακωθούμε, ρε παιδιά; Αν δεν μπορούμε να κάνουμε ένα debate, περιμένουμε αύριο να μπορούμε να συνεργαστούμε για να πάρουμε την κυβέρνηση για να βοηθήσουμε την Ελλάδα; Κάνω δημόσια έκκληση και στον κ. Μειμαράκη, ο οποίος έχει και τεράστια τηλεοπτική εμπειρία, διότι είναι αδιανόητο να θεωρήσει κανείς ότι μπορεί να φοβάται από το debate, κάνω και δημόσια έκκληση στον κ. Τζιτζικώστα.

Για να είμαστε ικανοποιημένοι, πρέπει να έλθουν (να ψηφίσουν) πάνω από 300.000. Δεν μπορούν να είναι κάτω από 300.000. Φιλοδοξία μου είναι να είναι 700.000, όπως την προηγούμενη φορά, να είμαστε καθαροί. Η Ν.Δ. να κάνει βήματα μπρος και όχι πίσω. Αλλά, εν πάση περιπτώσει, να κάνουμε βήματα που δείχνουν τουλάχιστον ότι η κοινωνία ενδιαφέρθηκε. Εάν η συμμετοχή είναι μικρή, τότε στην πραγματικότητα το αποτέλεσμα θα το κρίνουν οι μηχανισμοί και άρα η δική μου υποψηφιότητα δεν θα έχει τύχη. Δεν θα έχει τύχη… Είμαι έξω από τους μηχανισμούς και δεν προσδοκώ σε αυτούς, διότι οι μηχανισμοί θα υποστηρίξουν άλλες υποψηφιότητες.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk