Συνεχίζει τις επενδύσεις στην Ελλάδα η Philip Morris

«H στρατηγική της Philip Morris για τη θυγατρική Παπαστράτος δεν έχει αλλάξει, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία. Συνεχίζει να τη στηρίζει με καινούργιες επενδύσεις που ενισχύουν τον εξαγωγικό της χαρακτήρα»

«H στρατηγική της Philip Morris για τη θυγατρική Παπαστράτος δεν έχει αλλάξει, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία. Συνεχίζει να τη στηρίζει με καινούργιες επενδύσεις που ενισχύουν τον εξαγωγικό της χαρακτήρα».

Aυτό επισήμανε ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος κ. Χρήστος Χαρπαντίδης απαντώντας στο ερώτημα αν τα σενάρια για Grexit που επανέρχονται συχνά – πυκνά στην επικαιρότητα προβληματίζουν τον μητρικό πολυεθνικό όμιλο.
Κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης με εκπροσώπους του τύπου, έγινε γνωστό ότι ήδη, ολοκληρώθηκε επένδυση 25 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο του Ασπροπύργου έτσι ώστε η ελληνική εταιρεία να παράγει και σήματα που μέχρι σήμερα δεν ήταν στο «χαρτοφυλάκιο» των προϊόντων της, τα οποία θα εξάγονται σε περίπου 30 χώρες με την εγγύηση μάλιστα της μητρικής για εξασφαλισμένη απορρόφηση.
Με την επένδυση που διασφαλίζει τις περίπου 800 θέσεις εργασίας στον Ασπρόπυργο η παραγωγή της εταιρείας από 7 δις. τσιγάρα ετησίως θα ανέλθει σε περίπου 13 δις. τσιγάρα και το μίγμα των πωλήσων μεταξύ εγχώριας κατανάλωσης – εξαγωγών από 80%-20% θα διαμορφωθεί στο 45% – 55%. Υπενθυμίζεται πως η Παπαστράτος έχει μετατρέψει τις αποθήκες της στο Αγρίνιο σε πανευρωπαϊκό κέντρο αποθήκευσης και εξαγωγών ανατολικών καπνών για περισσότερα από 10 εργοστάσια της μητρικής της εταιρείας Philip Morris International.
Η εσωτερική ζήτηση για τον κλάδο θα μειωθεί επιπλέον 5% το 2015 και θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τη νόμιμη αγορά βιομηχανοποιημένου τσιγάρου,η οποία από 32,2 δις. τσιγάρα το 2008 υποχώρησε στα 16,8 δις. τσιγάρα το 2014.
Η σημαντική μείωση της κατανάλωσης προήλθε από τη πτώση του διαθέσιμου εισοδήματος, και τη ραγδαία άνοδο της διείσδυσης των λαθραίων τσιγάρων από 3% το 2009 σε 21% το 2014. Η διείσδυση των λαθραίων τσιγάρων ευνοήθηκε από την υψηλή φορολογία των νόμιμων καπνικών προϊόντων, καθώς στην τελική τιμή ενός πακέτου τσιγάρα το 84% είναι φόροι.
Το 2014 η Παπαστράτος επέστρεψε στην κερδοφορία με καθαρό αποτέλεσμα 4,6 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 13,8 εκατ. ευρώ το 2013. Σύμφωνα με τον κ. Χαρπαντίδη, το 2015 οι εργασίες κινούνται βάση του αρχικού προϋπολογισμού.
Η επένδυση της Philip Morris στην Ελλάδα για την αγορά της Παπαστράτος το 2003 και τη δημιουργία του εργοστασίου στον Ασπρόπυργο προσεγγίζει τα 650 εκατ. ευρώ.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk