Θ. Πάγκαλος: «Ψηφίζουμε γιους και κόρες και όχι τάσεις στα κόμματα»

Τη Τετάρτη 14 Οκτωβρίου ο Θ. Πάγκαλος μίλησε στον Βήμα fm

Τη Τετάρτη 14 Οκτωβρίου ο Θεόδωρος Πάγκαλος μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο για τα εσωκομματικά της ΝΔ και το πολιτικό σύστημα{{{ audio1 }}}{{{ audio2 }}}

Για τα εσωκομματικά της ΝΔ και το πολιτικό σύστημα

«Το πρόβλημα του ελληνικού πολιτικού συστήματος είναι στο σύνολό του – γι’ αυτό έχουμε καταντήσει εκεί που έχουμε καταντήσει με τον Τσίπρα πρωθυπουργό και αυτούς που είναι στη κυβερνητική πλειοψηφία, τέτοιους υπουργούς και τέτοιους αντιπολιτευόμενους. Έχουμε καταντήσει εκεί, γιατί εκλέγουμε πρόσωπα κι αφού εκλέξαμε το γιο του Ανδρέα Παπανδρέου, εκλέξαμε τον Βενιζέλο, που οι μισοί Έλληνες, λέει, με βάση μια δημοσκόπηση που είχε γίνει τότε, νομίζανε ότι ήταν απόγονος του Ελευθερίου Βενιζέλου και μετά στο ΠΑΣΟΚ εκλέξαμε τη κόρη του κ. Γεννηματά και βγαίνει τώρα κι ο ανιψιός του Καραμανλή από τις Σέρρες και η πρόεδρος της Βουλής, η κυρία Κωνσταντοπούλου, μην τη ξεχνάμε κι αυτή, του Κωνσταντόπουλου του Νίκου η κόρη!

Για να μη ξεφτιλιστούμε τελείως, γιατί αυτά τα κάνει η μαζική ψήφος, η οποία πάει εκεί πέρα και σου λέει «ποιόν ξέρω, Κωνσταντόπουλο ξέρω ή Παπανδρέου ξέρω ή Γεννηματά ξέρω» και ψηφίζουν. Για να μην ξεφτιλιστούμε τελείως, πρέπει να ψηφίζουν τα μέλη του κόμματος εν επιγνώσει του τι ψηφίζουν. Και γι’ αυτό πρέπει να ψηφίζουν τάσεις κι όχι αρχηγούς. Οι αρχηγοί θα προκύπτουν από τη δυνατότητα της τάσης τους να επιβληθεί. Πρέπει σε ένα συνέδριο, δηλαδή, αναλογικά, να προκύπτει αποτέλεσμα με μία, δύο, τρεις, τέσσερις τάσεις. Όλα τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της Ευρώπης και πολλά χριστιανοδημοκρατικά, κατ΄ αυτόν τον τρόπο κάνουν τα συνέδριά τους, συνέδρια με πλατφόρμες. Μπορούν να προκύψουν είκοσι πλατφόρμες να συγχωνευτούν σε δέκα ή σε πέντε στη τελική αναμέτρηση και από κάτω από την τάση, θα γράφει τάδε κι ο τάδε είναι ο αρχηγός του κόμματος και παίρνει την εντολή.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk