Ν. Δένδιας: «Πρέπει να ψηφίσουμε τα θετικά στο πολυνομοσχέδιο»

Τη Τετάρτη 14 Οκτωβρίου ο βουλευτής της Ν.Δ., μίλησε στον Βήμα fm

Τη Τετάρτη 14 Οκτωβρίου ο Νίκος Δένδιας μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για την εσωκομματική διαδικασία στη Ν.Δ. και τη στάση της στην ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα{{{ audio1 }}}

Για τις εσωκομματικές διεργασίες στη Ν.Δ. και την εκλογή προέδρου

«Η Ν.Δ. είχε συγκεκριμένες υποχρεώσεις απέναντι στην ελληνική κοινωνία, στο εκλογικό σώμα και τον εαυτό της. Ήταν να εξηγήσει κατ’ αρχήν γιατί έχασε τις εκλογές, τι έκανε σωστά και τι λάθος κατά τη διακυβέρνηση, τι σκέπτεται να κάνει από εδώ και πέρα. Να προσδιορίσει την ταυτότητά της. Για κάποιο περίεργο λόγο, επί πέντε μήνες, τρόπος του λέγειν «περίεργο», παρά την άποψη 11-12 συναδέλφων που ήμασταν τότε, επέλεξε να μην κάνει συνέδριο και να πάει κατευθείαν, χωρίς άλλη διαδικασία, στην εκλογή αρχηγού. Δεν με καλύπτει καθόλου αυτή η διαδικασία. Το λέω από το Γενάρη και όχι τώρα και μου θυμίζει τον καλύτερο οδηγό της F1 που είναι ο Χάμιλτον αυτή τη στιγμή – παλιά ήταν ο Σουμάχερ. Παίρνουμε λοιπόν τον Χάμιλτον και τον εκλέγουμε αρχηγό και του δίνουμε ένα σαράβαλο. Υπάρχει καμία πιθανότητα να τα καταφέρει; Δεν το έχουμε καταφέρει, κρίμα, να πάει η κοινωνία, ο τόπος και το κόμμα αυτό μπροστά. Είναι αυτοκτονικό αυτό. Κρίνει η Πολιτική Επιτροπή – γιατί αυτή έχει την ευθύνη του συνεδρίου – ότι δεν χρειάζεται συνέδριο και μέσω της ΚΕΦΕ μπορούμε να οδηγηθούμε σε εκλογή προέδρου και σε μία λύση ενός στην πραγματικότητα ευρύτατου πολιτικού προβλήματος της χώρας. Αυτό οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα, αλλά μακάρι να βγω ψεύτης… Έχουμε μπροστά μας σωρεία προβλημάτων που θα μπορούσαμε να τα έχουμε ξεπεράσει στο παρελθόν με πολύ απλούς τρόπους. Μακάρι να το καταφέρουμε, αλλά δεν είμαι μάντης. Οτιδήποτε θα μας έβγαζε από αυτήν την ιστορία, θα ήμουν απολύτως έτοιμος να το στηρίξω. Χωρίς να σημαίνει αυτό ότι υποκρύπτει οποιαδήποτε προσωπική μου φιλοδοξία. Εάν υπήρχε μια βάση και ένα έδαφος μεταξύ των συνυποψηφίων, ευχαρίστως να το έκανα. Αλλά τώρα υπάρχουν τέσσερις υποψήφιοι με βαρύνοντα λόγο και το κόμμα έχει πρόεδρο αυτή τη στιγμή. Δεν είμαστε σε κενό εξουσίας. Γιατί δεν κάνω κάτι; Έχουμε πρόεδρο, δεν είναι μεταβατικός. Ψηφίστηκε από το 28% του ελληνικού λαού, με όποιο τρόπο εκφράστηκε τότε, και αυτός έχει την κύρια ευθύνη και θα τον ακολουθήσω σε όποια προσπάθεια κρίνει αυτός, προς αυτή την κατεύθυνση.»

Για το πολυνομοσχέδιο και τη στάση της Ν.Δ.

«Πρέπει να ψηφίσουμε τα θετικά και να καταψηφίσουμε τα αρνητικά και απαράδεκτα, υπάρχουν διατάξεις για αποκρατικοποιήσεις και τα χρέη θετικές που μπορούμε να τις ψηφίσουμε – δέκα, αν θυμάμαι καλά. Επί της αρχής, όχι. Κάθετα όχι. Έχουμε ένα πολυνομοσχέδιο που έχει διατάξεις όχι απλά υφεσιακές, αλλά απαράδεκτες. Η φορολόγηση μισθωμάτων προηγουμένων ετών που είχες τη δυνατότητα να εκχωρήσεις στο Δημόσιο και τώρα σε φορολογεί αναδρομικά. Ε, αυτό δεν μπορώ να το ψηφίσω. Είναι απαράδεκτο. Η συνταγματική διάταξη λέει για ένα χρόνο πίσω (σ.σ.: την αναδρομικότητα των φόρων), αλλά έχουμε ακραία εφαρμογή της εδώ και περιμένω να δω επ’ αυτού την έκθεση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής. Είναι πρόκληση προς τη νοημοσύνη και το κοινό αίσθημα. Τι λένε αυτή τη στιγμή στον Έλληνα πολίτη; Λένε να δημιουργήσουμε ένα νέο ήθος, για να βγούμε από την κρίση, και την ίδια στιγμή έχουμε βάρη και ό,τι μπορούμε για να γίνει συμμέτοχος ο Έλληνας πολίτης σ’ αυτήν την προσπάθεια και από την άλλη καταργούν τα πρόστιμα επί των εικονικών στοιχείων, των εικονικών τιμολογίων;»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk