Γ. Γιακουμάτος: «Καλά έκανε ο Μεϊμαράκης με την ΚΕΦΕ!»

Τη Τετάρτη 14 Οκτωβρίου ο βουλευτής της Ν.Δ., μίλησε στον Βήμα fm

Τη Τετάρτη 14 Οκτωβρίου ο Γεράσιμος Γιακουμάτος μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για τα εσωκομματικά της Ν.Δ και το πολυνομοσχέδιο{{{ audio1 }}}

Για την αντίδραση Μεϊμαράκη στην ΚΕΦΕ και τη διαδικασία εκλογής προέδρου στη Ν.Δ.

«Ήταν πάρα πολύ σωστό. Να δούμε τα πραγματικά γεγονότα ή θα κάνουμε σπέκουλα; Αυτή η ιστορική παράταξη είναι 41 χρόνια, με πολλές νίκες και ήττες, καλά και κακά. Είναι όμως μια παράταξη που έχει κρατήσει και έχει προσφέρει στον τόπο και θα πρέπει να την κρατήσουμε. Δεν τη διαλύουμε επειδή ο ένας θέλει να κάνει καλαμπουράκι και να βάλει κάποιον… Η εταιρεία που επελέγη, δεν επελέγη με ορθόδοξο τρόπο. Δεν μπορούμε να κάνουμε εκλογή αρχηγού και να αμφισβητεί ο ένας τον άλλον. Πρέπει να κάνουμε εκλογή με ξεκάθαρη την εταιρεία… Αυτό έκανε ο Μεϊμαράκης. Με την πρώτη έφυγα από την ΚΕΦΕ, σαν το λαγό, μακριά, πριν γίνουν αυτά τα πράγματα. Εγώ δεν τα μπορώ αυτά. Είμαι νευρικός και παρορμητικός και θα τα είχα κάνει λαμπόγυαλο. Ο Βαγγέλης είπε κάποια «γαλλικά» κι εγώ θα έλεγα… αλαμπουρνέζικα εκεί μέσα. Δεν είμαι στην ΚΕΦΕ λοιπόν. Παραιτήθηκα, έφυγα. Τελείωσε αυτό. Πάμε τώρα στην εταιρεία. Δεν την ξέρει κανένας. Δεν αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο οι προσφορές, να είναι ανοιχτές. Κάνουν λάθος οι άλλοι τρεις που επιπλήττουν τον Μεϊμαράκη, διότι θέλει να διαφυλάξει το κύρος των εκλογών και να είναι καθαρό το αποτέλεσμα.

Πιστεύω ότι ο συγκεκριμένος κύριος – που λέγεται κύριος κατά τους άλλους, κύριος Παπαμιμίκος και εγώ έχω εκφράσει χρόνια την άποψή μου – δεν είναι… Γι’ αυτό επειδή εγώ είμαι με τον Μεϊμαράκη δεν μπορούσα να είμαι εκπρόσωπός του στην ΚΕΦΕ. Και αυτός είναι εκπρόσωπος του Τζιτζικώστα. Ε, είναι ντροπή αυτό. Δεν μπορεί! Εάν είχαμε και είχε λίγο στοιχειώδη τσίπα, θα είχε παραιτηθεί. Έχει δικαίωμα να υποστηρίζει τον Τζιτζικώστα και επιλογή του είναι, σωστή επιλογή. Αλλά θα έπρεπε να παραιτηθεί. Δεν μπορεί να τον παραιτήσει ο Μεϊμαράκης, διότι έχει εκλεγεί στην ΚΕΦΕ από το συνέδριο. Μόνο από το συνέδριο μπορεί να καθαιρεθεί ή με πρωτοβουλία του ιδίου.

Όποιος πάει να υπογράψει αυτή τη φορά, θα υπογράψει δήλωση ότι αποδέχεται τις αρχές για να γίνει μέλος της Ν.Δ. και αυτό θα βγει και στο Διαδίκτυο. Αν πάνε οι μπαχαλάκηδες, θα έχουν τις συνέπειες. Θα τους βγάλουμε στο site. (Θα υπογράφει καθένας) ότι είναι μέλος της Ν.Δ. Τι; Θα έρθουν οι μπαχαλάκηδες να ψηφίζουν και να υπογράφουν στο μπακαλοτέφτερο;

Εγώ δεν θα κάνω για κανέναν προπαγάνδα. Στηρίζω την άποψή μου. Είπα ότι μια κατσαρόλα, αν τη χτυπάς άδεια, κάνει πολύ θόρυβο κι ο καθένας όποιος νομίζει ότι είναι η κατσαρόλα, αυτή κάνει θόρυβο. Ποιος κάνει πολύ θόρυβο, θα το δούμε στην πορεία…»

Για τη στάση της Ν.Δ. στο πολυνομοσχέδιο και τις διατάξεις για τα προαπαιτούμενα

«Από τους νόμους που έρχονται, 17-18, έναν-δυο-τρεις, να τους ψηφίσει. Όσοι είναι υφεσιακοί και ληστρικοί, να τους μαυρίσει μέχρι θανάτου.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk