Ταξιδιωτική οδηγία από 14 χώρες για την Τουρκία

Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσαν την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, την επομένη της τρομοκρατικής επίθεσης στην Άγκυρα

Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσαν την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, την επομένη της τρομοκρατικής επίθεσης στην Άγκυρα, δεκατέσσερις χώρες προειδοποιώντας τους πολίτες τους που σχεδιάζαν να ταξιδέψουν στην Τουρκία για τα προβλήματα «αυξανόμενου τρομοκρατικού κινδύνου» στη χωρα. Οι χώρες οι οποίες προχώρησαν σε αυτή την προειδοποίηση είναι οι εξής: Αυστρία, Βέλγιο, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Ιράν, Ιρλανδία, Ιταλία, Καναδάς, Νέα Ζηλανδία, Ολλανδία και Πολωνία.

Σημειώνεται ότι Γερμανοί, Βρετανοί και Ολλανδοί είναι τα τελευταία τρία χρόνια οι περισσότεροι αριθμητικά ταξιδιώτες (τουρίστες, επιχειρηματίες, φοιτητές κ.α) στην Τουρκία.

Κατά σύμπτωση, την Δευτέρα ο πρόεδρος της Τουρκικής Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Οσμαν Αγικ ανακοίνωσε ότι η τουριστική βιομηχανία της Τουρκίας θα έχει απώλειες τουλάχιστον 10 δις δολαρίων στο τέλος του 2015 σε σχέση με περυσι. Η μείωση των εισπράξεων, εξήγησε ο κ. Αγις, οφείλεται στην κατά 25% μείωση των αφίξεων από τη Ρωσία, κατά 9% από την Γερμανία και κατά 8%, κατά μέσον όρο, από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ιδιαίτερα δοκιμάστηκαν το καλοκαίρι τα τουριστικά θέρετρα της παραθαλάσσιας Νότιας Τουρκίας–μείωση επισκεπτών κατά 12% ως 18% σε σχέση με το καλοκαίρι του 2014. Μόνο η Κωνσταντινούπολη διατήρησε τον υψηλό αριθμό επισκεπτών-τουριστων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk