Κερατσίνι-Δραπετσώνα: «Τείχη στη θάλασσα μας» στο σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ

«Το επώδυνο σχέδιο» του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του παράκτιου μετώπου των Λιπασμάτων στο πλαίσιο ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, απακαλύπτει ο Δήμος Δραπετσώνας-Κερατσινίου δημοσιοποιώντας τους σχετικούς χάρτες. «Τείχη στη θάλασσά μας» προτρέπει το ΤΑΙΠΕΔ να δημιουργηθούν για να προστατεύονται τα mega-yachts, καταγγέλουν και προειδοποιούν με συνέχιση του αγώνα τους. Επίσης καταγγέλουν «διάταξη-σκάνδαλο» που απαλλάσσει από δημοτικούς φόρους και τέλη τους επίδοξους αγοράστες του λιμανιού.

«Το επώδυνο σχέδιο» του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του παράκτιου μετώπου της πρώην βιομηχανικής ζώνης (Λιπάσματα) στο πλαίσιο ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του ΟΛΠ, απακαλύπτει ο Δήμος Δραπετσώνας-Κερατσινίου δημοσιοποιώντας τους σχετικούς χάρτες, που όπως τονίζει ακόμη δεν έχουν τεθεί σε διαβούλευση με τον Δήμο παρά τη λήξη της σχετικής προσθεσμίας.

«Τείχη στη θάλασσά μας» προτρέπει το ΤΑΙΠΕΔ να δημιουργηθούν για να προστατεύονται τα mega-yachts, καταγγέλουν και προειδοποιούν με συνέχιση του αγώνα τους.

Επίσης καταγγέλουν «διάταξη-σκάνδαλο» στα προαπαιτούμενα του μνημονίου βάσει της οποίας απαλλάσσονται από τους δημοτικούς φόρους και τέλη οι επίδοξοι αγοράστες του λιμανιού του Πειραιά ενώ προβλέπει και τη διαγραφή των χρεών του ΟΛΠ προς τους Δήμους.

(Κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση του σχεδίου του ΤΑΙΠΕΔ)

Η ανακοίνωση του Δήμου

«Τείχη στη θάλασσα μας, προτρέπει το ΤΑΙΠΕΔ να δημιουργηθούν για να προστατεύσουν από τα κύματα και τους ανέμους τα ‘mega-yachts’ που θα καταπλέουν στις νέες προβλήτες του παράκτιου μετώπου της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου.»

» Οι χάρτες του ΤΑΙΠΕΔ, που ακόμα δεν έχουν τεθεί σε διαβούλευση με τον Δήμο μας παρότι η σχετική προθεσμία έληξε την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, αποκαλύπτουν το σχέδιο πώλησης του παράκτιου μετώπου των λιπασμάτων και την πρόταση για τον επενδυτή-αγοραστή του λιμανιού.»

» Ένα σχέδιο επώδυνο για το μέλλον της πόλης μας και σε αντίθεση με τις προεκλογικές υποσχέσεις που εκφώνησε ο Πρωθυπουργός από την πλατεία Κύπρου για ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα.»

» Το μέλλον του παράκτιου μετώπου αλλά και της πόλης μας σύμφωνα με το σχέδιο αυτό θα γραφτεί μακριά από τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας. Τα σχέδια αυτά δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή από το να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας διεκδικώντας ακόμη μαζικά και αποφασιστικά:

  • Την ακύρωση του Διαγωνισμού για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ και την απομάκρυνση από κάθε πιθανό σχέδιο ιδιωτικοποίησης.
  • Την οριστική εξαίρεση από το πακέτο πώλησης των ήδη παραχωρηθέντων από τον ΟΛΠ περιοχών του Δήμου μας: δηλαδή τον αρχαιολογικό χώρο στο Καστράκι, τον πεζόδρομο της οδού Καζαντζάκη, το λιμανάκι του Αγίου Νικολάου στο Κερατσίνι, το οικόπεδο τεσσάρων στρεμμάτων στη Λεωφόρο Δημοκρατίας.
  • Την οριστική παραχώρηση στο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας της παραλιακής μετόπης της πρώην βιομηχανικής ζώνης Δραπετσώνας (Λιπάσματα) και την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας για την αναθεώρηση του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας.
  • Την οριστική παραχώρηση στο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας των κτισμάτων της ονομαζόμενης πολιτιστικής ακτής που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk