Στη μόδα τα ρούχα made in Greece

Ελληνική βιοτεχνία σχεδιασμού και παραγωγής γυναικείου ενδύματος στην περίοδο της κρίσης «τρέχει» με αύξηση πωλήσεων άνω του 15% κάθε χρόνο και εξάγει δημιουργώντας δικό της δίκτυο καταστημάτων!

Ελληνική βιοτεχνία σχεδιασμού και παραγωγής γυναικείου ενδύματος στην περίοδο της κρίσης «τρέχει» με αύξηση πωλήσεων άνω του 15% κάθε χρόνο και εξάγει δημιουργώντας δικό της δίκτυο καταστημάτων! Σίγουρα στην ελληνική αγορά δεν υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ανάλογες με την εταιρεία Matis, των αδελφών Βασίλη και Μάριου Σταμάτη.
Οπως εξηγεί μιλώντας προς «Το Βήμα» ο κ. Βασίλης Σταμάτης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, «ο ρυθμός ανάπτυξης της εταιρείας κυμαίνεται τα τελευταία χρόνια μεταξύ 17% και 22%, ενώ ο συνολικός ετήσιος τζίρος ανέρχεται σε 3,7 εκατ. ευρώ». Η εταιρεία – δεν έχει τραπεζικό δανεισμό – διαθέτει σήμερα 400 σημεία πώλησης σε ολόκληρη την Ελλάδα, δύο ιδιόκτητα καταστήματα λιανικής στην Καλλιθέα και στη Γλυφάδα, ενώ παράλληλα σε μεγάλα εμπορικά κέντρα έχει corner με τα προϊόντα της.
Οπως λέει ο κ. Σταμάτης, «τόσο ο σχεδιασμός όσο και η παραγωγή των ρούχων μας είναι αποκλειστικά ελληνική υπόθεση. Από το πρώτο σχέδιο ως την τελευταία βελονιά, τα ενδύματα Matis φέρουν τη σφραγίδα τού made in Greece».
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι στην περίοδο της κρίσης η εταιρεία δεν μείωσε τον αριθμό των εργαζομένων της. Σήμερα απασχολεί περί τα 80 άτομα. Ο ίδιος θεωρεί ότι η επιχειρηματική απάντηση στη σημερινή συγκυρία είναι η εξωστρέφεια. Λέει συγκεκριμένα, «επενδύσεις σε νέους σχεδιαστές και συνεργάτες, νέα σημεία πώλησης, εξαγωγές και φυσικά ηλεκτρονικό εμπόριο. Ετσι μπορούμε να καταστήσουμε τα ρούχα Matis προσιτά σε όλον τον κόσμο».
Από το 2013 ως σήμερα η εταιρεία έχει επεκταθεί με νέα καταστήματα στον Λίβανο και στην Κύπρο – όπου διαθέτει πλέον τρία καταστήματα. Εν τω μεταξύ, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι η πορεία του e-shop είναι ανοδική. Ο κ. Σταμάτης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «οι ηλεκτρονικές πωλήσεις αυξήθηκαν περισσότερο από 100% ανά έτος, και 40%-50% οι ηλεκτρονικές της εξαγωγές».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk