Σπηλιωτόπουλος: Η Ν.Δ. κατακλύσθηκε από λούμπεν στοιχεία

Τη Τετάρτη 07 Οκτωβρίου ο Άρης Σπηλιωτόπουλος , μίλησε στον Βήμα fm

Τη Τετάρτη 07 Οκτωβρίου ο Άρης Σπηλιωτόπουλος μίλησε στους Βασίλη Χιώτη, Νότη Παπαδόπουλο και Γιώργο Παπαχρήστο για τα εσωκομματικά της Ν.Δ.{{{ audio1 }}}

Για τα εσωκομματικά της Ν.Δ. και την εκλογή προέδρου

«Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, όταν μιλάμε για λούμπεν στοιχεία, προφανώς μιλάμε για λούμπεν πολιτικά στοιχεία. Δεν θα ήθελα να επικεντρώσουμε τη συζήτησή μας σε πρόσωπα, γιατί θα κάνουμε το ίδιο λάθος πού κάνει η Ν.Δ. Θα αφήσουμε τη συζήτηση να φύγει από την πολιτική ουσία και το περιεχόμενο και να πάει στη παραπολιτική, θυμίζοντας κι εμείς καλλιστεία προσώπων. Η Ν.Δ. δυστυχώς, έχει υποπέσει ήδη σε αυτό το σφάλμα, διότι από τις εκλογές – όχι αυτές, τις προηγούμενες – έπρεπε να έχει ανοίξει μια πλατειά κουβέντα, ανοιχτή, δημοκρατική, να δει τις αιτίες για τις οποίες δεν αρέσει, γιατί δεν πουλάει πια, γιατί έχει αποξενωθεί από την κοινωνία, γιατί έχει διακόψει τις ρίζες της και τις σχέσεις της με τη μεσαία κοινωνικο-οικονομική τάξη, γιατί πια δεν έχει τη ραχοκοκαλιά του αστικού κόσμου και μέσα από αυτή τη κουβέντα να αναζητήσει αν μπορεί να ξαναβρει τη σχέση της αυτή με την κοινωνία, αν μπορεί να ανασυγκροτηθεί, να αναγεννηθεί και πολιτικά και οργανωτικά. Και λυπούμαι που θα το πω, και ιδεολογικά, γιατί ακόμα και το ιδεολογικό της στίγμα πλέον, το έχει νοθεύσει.

Εγώ έχω κάνει πάρα πολλές φορές κριτική στα πέντε τελευταία χρόνια και γι’ αυτό με τίμησαν με τη παραμονή μου στα έδρανα του Κοινοβουλίου και ουδέποτε με τίμησαν με το να εισέλθω στο υπουργικό συμβούλιο και να πάρω κυβερνητική θέση. Γιατί ακριβώς οι απόψεις αυτές δεν άρεσαν ούτε στον κ. Σαμαρά ούτε στο επιτελείο του. Το πού βεβαίως οδηγήθηκε η Ν.Δ. μετά τις ευρωεκλογές, που ερμήνευσαν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών με τον τρόπο που το ερμήνευσαν και κάνοντας βεβαίως έναν ανασχηματισμό ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση, εκεί ανεδείχθησαν τα λούμπεν στοιχεία, ως κυρίαρχη συνιστώσα και κύρια έκφραση, πλειοψηφούσα έκφραση της Ν.Δ., με αποτέλεσμα στον ανταγωνισμό με τη Χ.Α. και με τους ΑΝΕΛ, να καταφέρει το εξής αμίμητο η Ν.Δ.: να χάσει το μεσαίο χώρο, ο οποίος πήγε, ένα κομμάτι του, στο Ποτάμι στις προηγούμενες εκλογές κι ένα μεγάλο κομμάτι κινήθηκε προς τον ΣΥΡΙΖΑ και βεβαίως να καταφέρει να διατηρήσει τη Χ.Α. ζωντανή με τις επιπόλαιες προφυλακίσεις που έκανε κι από την άλλη πλευρά να συντηρηθούν οι ΑΝΕΛ, διότι, όπως είδαμε, εκλογικά επιβίωσαν.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk