Γεροβασίλη:Τα προαπαιτούμενα σε ένα ν/σ-θα ψηφιστεί έως 15 Οκτωβρίου

Τη Τετάρτη 07 Οκτωβρίου η κυβερνητική εκπρόσωπος , μίλησε στον Βήμα fm

Τη Τετάρτη 07 Οκτωβρίου η Όλγα Γεροβασίλη μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη για τη συμφωνία, τα προαπαιτούμενα, τον εκλογικό νόμο και τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση{{{ audio1 }}}

Για τα προαπαιτούμενα και τη συμφωνία

«Φυσικά και θα χρειαστεί νομοσχέδιο (για τα προαπαιτούμενα). Είναι γνωστό ότι ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει μέχρι την Παρασκευή από τις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές των υπουργείων τα μέτρα που υποχρεούνται να έχουν, από την πλευρά του Μνημονίου και της συμφωνίας. Θα μαζευτούν όλα αυτά και θα γίνει ένα νομοθέτημα, με την έννοια ότι ο χρόνος επιβάλλει να είναι ένα και θα πρέπει να έχει ψηφιστεί περίπου έως τις 15/10, για να προχωρήσουμε στην πρώτη αξιολόγηση. Πρέπει να είναι γρήγορες οι διαδικασίες, περίπου στις 15/10 θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί – δεν ξέρω ακριβώς το χρόνο και γι’ αυτό λέω «περίπου». Είναι μια γρήγορη διαδικασία, για να φτάσουμε στην πρώτη αξιολόγηση. Ο στόχος είναι διπλός, σ’ αυτή τη φάση. Ο ένας είναι ότι ανοίγει ο διάλογος για το χρέος, όπως έχει διατυπωθεί από όλες τις πλευρές, και το δεύτερο, το ίδιο εξαιρετικά σημαντικό για τη σταθερότητα της οικονομίας και τη βιωσιμότητα της συμφωνίας, είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.»

Για τον εκλογικό νόμο και την αλλαγή του

«Είναι ένας πλατύς διάλογος που χρειάζεται να γίνει και θα γίνει, σε σχέση με το πολιτικό μας σύστημα γενικά, για τον εκλογικό νόμο και την αναθεώρηση του Συντάγματος. Έχει προαναγγελθεί από τον πρωθυπουργό ότι η επόμενη Βουλή θα είναι αναθεωρητική και εμείς θέλουμε την αλλαγή του εκλογικού νόμου, συνταγματικά κατοχυρωμένη. Αυτό σημαίνει ότι θα ανοίξει ο διάλογος, ο οποίος θα είναι μεγάλος και σε χρόνο, για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα και εκεί θα ακουστούν οι συγκλίσεις, αποκλίσεις, διαφορές και όλα επ’ αυτού. Πιστεύω ότι θα είναι ένας αναλογικός εκλογικός νόμος. Όταν έχεις μπόνους 50 εδρών (τώρα), ασφαλώς δεν είναι (αναλογικός). (Θα είναι πιο κοντά στην) αναλογική κατανομή για μικρά κόμματα και μικρές περιφέρειες, π.χ. στις τριεδρικές θα εκφράζεται με έναν τρόπο διαφορετικό, διότι πρέπει και με μία ψήφο διαφορά να είναι ένας νόμος όπου από πολύ χαμηλά ποσοστά μπορεί να έχει κάποιος κυβέρνηση και τώρα, με μπόνους 50 εδρών, δεν αντιστοιχεί σε τίποτε δημοκρατικό.»

Για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση

«Δεν είναι καταληγμένα τα ισοδύναμα από το οικονομικό επιτελείο, όσο εγώ γνωρίζω. Θα είναι στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα υπάρξουν. Αυτή είναι η διαβεβαίωση που έχουμε και η άποψη και κατεύθυνση του πρωθυπουργού που έχει δοθεί στο οικονομικό επιτελείο. Να υπάρξουν ισοδύναμα, τα οποία θα επιτρέψουν να μην εφαρμοστεί αυτό το μέτρο.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk