Μ. Χρυσοβελώνη:Δεν έχει πρόθεση να αποχωρήσει από ΑΝΕΛ ο Νικολόπουλος

Τη Δευτέρα 05 Οκτωβρίου η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, μίλησε στον Βήμα fm

Τη Δευτέρα 05 Οκτωβρίου η Μαρίνα Χρυσοβελώνη μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη για τον Ν. Νικολόπουλο, τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση και τη σχέση της κυβέρνησης με την Ένωση Κεντρώων{{{ audio1 }}}

Για τον Νίκο Νικολόπουλο και το ενδεχόμενο επιστροφής του στη Ν.Δ.

«Είναι προφανές ότι ο κ. Νικολόπουλος έχει κάποια δυσαρέσκεια, δυσθυμία. Εξάλλου δεν νομίζω ότι την έχει κρύψει, είναι σαφές, και για τη μη υπουργοποίησή του και για το γεγονός ότι δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία του ορισμού του ως Β’ αντιπροέδρου της Βουλής. Βεβαίως αυτό, δεν θα μπορούσε να συμβεί και πάρα πολύ εύκολα, διότι προϋποθέτει να τροποποιηθεί ο Κανονισμός της Βουλής, γιατί με βάση τα σημερινά ισχύοντα, δεν δικαιούνται οι ΑΝΕΛ, με βάση τη κοινοβουλευτική δύναμη, και το ποσοστό που έχουμε αυτή τη στιγμή. Ο κ. Νικολόπουλος δεν είναι μέλος των ΑΝΕΛ, είναι συνεργαζόμενος. Ήταν (κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος) στην προηγούμενη περίοδο και τώρα έχει οριστεί ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο κ. Παπαχριστόπουλος, τουλάχιστον για τις συνεδριάσεις που αφορούν στις προγραμματικές δηλώσεις. Προφανώς υπάρχει κάποια δυσαρέσκεια, βέβαια ο ίδιος, από ό,τι τουλάχιστον έχει δηλώσει και σε εμένα, δεν έχει τη πρόθεση να αποχωρήσει από τη κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ. Η σημερινή κατάσταση είναι ότι ο κ. Νικολόπουλος δεν έχει την πρόθεση να αποχωρήσει, αλλά από την άλλη πλευρά, επειδή είναι και πρόεδρος ενός άλλου κόμματος που απλώς συνεργάζεται, θεωρεί ότι δεν έχει την υποχρέωση να ταυτίζεται με τις αποφάσεις και τις θέσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας και ακολουθεί τη δική του πεπατημένη.»

Για το ενδεχόμενο στήριξης της κυβέρνησης από την Ένωση Κεντρώων

«Να μπει στη κυβέρνηση (ο Βασίλης Λεβέντης), δεν νομίζω ότι εξετάζεται ως ενδεχόμενο ούτε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Νομίζω ότι, αυτή τη στιγμή, υπάρχει κυβέρνηση, η οποία έχει πάρει και μια ισχυρή λαϊκή εντολή και με πολύ εποικοδομητικό τρόπο συνεργάστηκε και το προηγούμενο επτάμηνο χρονικό διάστημα θα συνεχίζει και τώρα να συνεργάζεται και επομένως δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ενίσχυσης του κυβερνητικού σχήματος. Βεβαίως, οι πρωτοβουλίες αυτές, ανήκουν στον πρωθυπουργό. Αλλά εγώ, ερμηνεύοντας τις δηλώσεις του ιδίου του πρωθυπουργού, λέω ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο.»

Για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση

«Εμείς, οι ΑΝΕΛ, έχουμε εκφράσει την άποψή μας για το 23% στην εκπαίδευση και κυρίως για το 23% πού αφορά στα φροντιστήρια. Και τη διάκρισή μου αυτή την αιτιολογώ ότι συνήθως στα φροντιστήρια απευθύνονται εκείνες οι οικογένειες που δεν έχουν τις οικονομικές δυνατότητες, είτε να κάνουν ιδιαίτερο είτε να πάνε σε ένα ιδιωτικό σχολείο. Επομένως, θεωρώ ότι, αρχής γενομένης από τα φροντιστήρια, σαφέστατα δεν πρέπει να εφαρμοστεί το 23% και στα νηπιαγωγεία. Απλώς κάνω αυτή τη διάκριση για τα φροντιστήρια, γενικά δεν πρέπει να ισχύσει το 23%, αλλά ειδικά για τη περίπτωση των φροντιστηρίων, επειδή υπάρχουν οικογένειες που καλούνται με ένα μισθό να τα βγάλουν πέρα. Εάν επιβαρυνθούν, τα φροντιστήρια, στα οποία αναγκαστικά πηγαίνουν τα παιδιά για να μπορέσουν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις και με ένα 23%, καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό!»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk