Κυρ. Μητσοτάκης: «Είμαι νεοδημοκράτης από τα γεννοφάσκια μου και δεν έφυγα ποτέ από τη Ν.Δ.»

Τη Παρασκευή 02 Οκτωβρίου ο βουλευτής της Ν.Δ., μίλησε στον Βήμα fm

Τη Παρασκευή 02 Οκτωβρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο για την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Ν.Δ. και τις εσωκομματικές διαδικασίες{{{ audio1 }}}

Για την υποψηφιότητα του για την αρχηγία της Ν.Δ.

«Βέβαια τις έχω (τις υπογραφές). Πενήντα ακριβώς. Αν χρειαζόντουσαν εκατό, θα είχα εκατό. Το καταστατικό προβλέπει – και λογικά – να μην ξεπερνάει κανείς τον αριθμό των υπογραφών, γιατί με αυτό τον τρόπο, περιορίζει τη δυνατότητα άλλων να είναι υποψήφιοι. Δεν θα είχα καμία δυσκολία να διευκολύνω κάποιον συνυποψήφιό μου, του οποίου έλειπαν πέντε υπογραφές. Μού φαίνεται παράξενο, γιατί κάποιος, ο οποίος έχει εκλεγεί κι από το λαό και έχει πάρει δεκάδες χιλιάδες σταυρούς, δεν θα μπορεί να διεκδικήσει να είναι υποψήφιος. Να κριθεί δηλαδή από τους πολίτες, επειδή τού λείπουν πέντε υπογραφές από ένα σχετικά κλειστό κομματικό όργανο.

Το μεγάλο μας πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι ότι η Ν.Δ. είναι σε μια φθίνουσα τροχιά. Εγώ δεν συμβιβάζομαι με το 28%, δεν μου αρκεί να είμαι ένας υπερήφανος δεύτερος και να χάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος διέλυσε τη χώρα. Εγώ, επειδή είμαι Νεοδημοκράτης από τα γεννοφάσκια μου κι αυτό δεν αμφισβητείται, δεν έφυγα ποτέ από τη Ν.Δ. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς, ο οποίος θα μου πει ότι δεν μπορώ να κρατήσω ενωμένη την παράταξη και να διαφυλάξω το σκληρό της πυρήνα. Διότι ακούω με ενδιαφέρον αυτά τα επιχειρήματα, τα περί ενότητας, αλλά δεν νομίζω ότι η ενότητα της παράταξης τίθεται εν αμφιβόλω ούτε νομίζω ότι μπορεί κανείς να αμφισβητήσει της δικές μου νεοδημοκρατικές περγαμηνές. Θα ήταν τραγικό λάθος, νομίζω, και πρέπει να δεσμευτούμε όλοι ότι αυτό δεν θα συμβεί και ότι οι ηττημένοι θα υπηρετήσουν τον αρχηγό ως τον νέο πρόεδρο, πόσω μάλλον όταν αυτός εκλέγεται από την κοινωνία και είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι αυτό θα συμβεί.

Προφανώς πιστεύω ότι είμαι καλύτερη λύση για τη Ν.Δ. από τον κ. Μεϊμαράκη, αλλιώς δεν θα κατέβαινα. Αν πίστευα ότι ο κ. Μεϊμαράκης είναι καλύτερη λύση, θα έβγαινα να τον στήριζα ανοιχτά. Από την άλλη, αν κερδίσει ο κ. Μεϊμαράκης, οποιοσδήποτε κι αν κερδίσει, βεβαίως θα είμαι πιστός στρατιώτης στον αγώνα που θα δώσει η παράταξη. Αυτό είναι αυτονόητο.»

Για το χρόνο της διαδικασίας

«Ο κ. Μεϊμαράκης συμμετέχει σε μια διαδικασία που έχει πει ότι δεν του αρέσει. Εμένα, μου αρέσει αυτή η διαδικασία, δηλαδή θεωρώ ότι δεν υπάρχει περαστικός που θα έρθει να ψηφίσει τη Ν.Δ. Υπάρχουν συνειδητοποιημένοι πολίτες, οι οποίοι θα θεωρούν ότι αυτή η διαδικασία τούς αφορά. Από εκεί και πέρα, στα ζητήματα του χρόνου, εγώ δεν άκουσα τον κ. Μεϊμαράκη να λέει για δεκαπέντε μέρες και νομίζω ότι είναι παράλογο να το συζητάμε αυτό. Είναι ένα ζήτημα, το οποίο θα αποφασίσουν οι υποψήφιοι, μαζί με την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή. Είναι προφανές ότι χρειάζεται επαρκής χρόνος για να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε τις θέσεις μας, τις απόψεις μας, να περιοδεύσουμε στην Ελλάδα, να μιλήσουμε με απλούς πολίτες. Εμένα δεν μ’ αρέσουν οι σκληροί κομματικοί μηχανισμοί. Θεωρώ ότι η Ν.Δ. στο παρελθόν μετετράπη σε ένα βαθμό σε σύστημα διαχείρισης πολιτικής εξουσίας και διαχείρισης λαϊκισμού. Θέλω να το αλλάξω, αλλά για να το κάνω, προφανώς χρειάζεται κάποιος χρόνος να τα εξηγήσουμε αυτά.

Προτείνω, για να είμαι πολύ συγκεκριμένος, εκλογές στις 15 Νοεμβρίου.»

Για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου

«Κι άλλος αρχηγός να ήταν πλην του κ. Μεϊμαράκη, δεν νομίζω ότι θα μπορούσε στη παρούσα συγκυρία να κερδίσει τις εκλογές (εκλογές 20ης Σεπτεμβρίου). Έχω κάποιες ενστάσεις για τη στρατηγική μας, αλλά πιστεύω ότι έκανε το καλύτερο δυνατό. Έκανε πραγματικά, κι όλοι τον στηρίξαμε, μια πολύ γενναία προσπάθεια, αλλά εγώ δεν μπορώ να συμβιβαστώ με την ιδέα ότι θα χάναμε από αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ με επτάμιση μονάδες. Γιατί το πρόβλημα είναι πιο βαθύ. Γιατί δεν μπορούσε να λυθεί σε ένα μήνα το πρόβλημα της Ν.Δ. Πάντως, οι πολίτες έδωσαν στον κ. Τσίπρα μια δεύτερη ευκαιρία σ’ αυτόν και στον αγαπημένο του κυβερνητικό εταίρο, να υλοποιήσουν το μνημόνιο που αυτοί διαπραγματεύτηκαν. Αυτοί το διαπραγματεύτηκαν, αυτοί το ψήφισαν, με τη δική μας στήριξη, γιατί αλλιώς θα κατέρρεε η χώρα, κι αυτοί θα το υλοποιήσουν.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk