Τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου o Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο για το εκλογικό αποτέλεσμα και τη Ν.Δ.{{{ audio1 }}}

Για το εκλογικό αποτέλεσμα

«Χθες, η Ν.Δ. πήρε το ίδιο ποσοστό με διακόσιες χιλιάδες ψήφους λιγότερες από τον Ιανουάριο. Φαίνεται, αυτός που ψήφισε Ν.Δ. τον Ιανουάριο, δεν πήγε να ψηφίσει. Λέγανε όλη αυτή τη περίοδο ότι ο Σαμαράς έδιωχνε κόσμο, ότι η δεξιά στροφή έδιωξε κόσμο. Το συμπέρασμα είναι ότι η πολιτική μας στρατηγική, η πολιτική… (το αποτέλεσμα) δεν αφορά τον Μεϊμαράκη ως πρόσωπο. Ο Μεϊμαράκης εξέφρασε την πολιτική στρατηγική της πλειοψηφίας του κόμματος. Η στροφή προς τη λεγόμενη συναίνεση (ευθύνεται)… Η εκστρατεία του φόβου, όπως απεδείχθη, για την οποία κατηγορήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς τον Ιανουάριο, είχε κινητοποιήσει διακόσιες χιλιάδες ανθρώπους περισσότερους. Η στρατηγική μας τώρα, είχε μια αντίφαση. Από τη μία λέγαμε ότι ο Τσίπρας έσωσε τη χώρα, που είναι αλήθεια, κι από την άλλη ψηφίζαμε το μνημόνιό του και λέγαμε «πάμε σε διακυβέρνηση».Δεν γίνεται να λες και τα δύο. Η Ν.Δ. έπρεπε να απέχει από το τρίτο μνημόνιο, προφανώς έπρεπε να απέχει. Αυτό το μνημόνιο είναι μόνο φόροι, τι δουλειά έχει η Ν.Δ. να υποστηρίζει φόρους; »

Για τη στάση της Ν.Δ. απέναντι στη νέα κυβέρνηση

«Εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ. Θα βλέπουμε κατά περίπτωση τι είναι ιδεολογικά σύμφωνο με τη Ν.Δ. και τι όχι. Αλλά σε καμία περίπτωση π.χ. αύξηση φόρων δεν μπορεί να συμβεί στη Ν.Δ. Όταν λεμε «είμαστε κατά στις αυξήσεις των φόρων», θα είμαστε υπέρ των αυξήσεων των φόρων στους αγρότες; Είμαστε κατά στις αυξήσεις φόρων γενικώς. Στις 25 Ιανουαρίου το βράδυ και στις 26 έβγαιναν κι έλεγαν ότι «είχαμε το χειρότερό μας εκλογικό αποτέλεσμα», όταν πήραμε 28%, μετά από μια διακυβέρνηση σκληρή, με τον Τσίπρα απέναντι αντιμνημονιακό, άφθαρτο να υπόσχεται σε όλους τα πάντα. Τώρα που πήραμε το ίδιο ποσοστό με διακόσιες χιλιάδες ψήφους λιγότερες και τον Τσίπρα μνημονιακό με κλειστές τράπεζες και διάσπαση, να λένε: «τι ωραίο αποτέλεσμα που έχουμε»; Δεν γίνεται και τα δύο!

Η Πολιτική μας Επιτροπή και το Πολιτικό μας Συμβούλιο, έχει λάβει την εξής απόφαση: ότι θα προχωρήσει η Ν.Δ. στην εκλογή αρχηγού από τη βάση, όπως λέει το καταστατικό της έως τον Μάρτιο, εκτός κι αν αυτό γίνει νωρίτερα αναλόγως των πολιτικών εξελίξεων.»

Για την αποτίμηση του αποτελέσματος στη Ν.Δ. και τυχόν ευθύνες του Βαγγέλη Μεϊμαράκη

«Επειδή για μένα τα θέματα πού εκφράζουμε, θα πρέπει να εκφράζονται πρώτα στα κανάλια, δεν θέλω να το πω αυτό. Θα τοποθετηθώ στα όργανα, είχαμε ένα αποτέλεσμα, θα συνέλθουν τα όργανα και θα το συζητήσουμε. Εντός ολίγων ημερών δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ότι δεν συγκαλεί τα όργανα. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πήρε το κόμμα σε μια δύσκολη στιγμή, μέσα σε ενάμιση μήνα αντιμετώπισε μνημόνιο κι εκλογές και θα ήταν εξαιρετικά μικρόψυχο εκ μέρους μου να πω ότι θεωρώ το Μεϊμαράκη υπεύθυνο. Η εδραίωση του Αλέξη Τσίπρα στο πολιτικό σκηνικό δημιουργεί κάποια συγκεκριμένα δεδομένα, δημιουργεί και ηλικιακά δεδομένα.»