• Αναζήτηση
 • Η κ. Τασία άργησε λίγο

  Η κ. Τασία άργησε λίγο | tovima.gr

   Η κυρία Τασία είναι μία κυρία όπως όλες οι κυρίες της ηλικίας της. Με μία διαφορά: η κ. Τασία ήταν μέχρι πρότινος αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής σε μια κυβέρνηση γνωστή ως «Προσωρινή κυβέρνηση ΖΥΡΙΖΑΝΕΛ και συνιστωσών». Η κυρία Τασία είχε πάρει επάξια αυτή τη θέση. Για πολλούς λόγους: είναι πονόψυχη, φιλόξενη και κυρίως επειδή γνώριζε σε βάθος το μεταναστευτικό και έδινε μια εντελώς δική της ερμηνεία στο θέμα. Ενώ δηλαδή όλοι οι άλλοι έβλεπαν κακομοιριά και δυστυχία στους περιφερόμενους πρόσφυγες, εκείνη υποστήριζε ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι μια χαρά. Κάνουν βόλτα και λιάζονται.

  Είναι κρίμα που η κ Τασία έφυγε από την Κυβέρνηση. Και ακόμη πιο κρίμα που και η Κυβέρνηση έφυγε από την Κυβέρνηση. Γιατί; Διότι χθες η κυρία Τασία υποστηριξε ότι οι χιλιάδες μετανάστες-πρόσφυγες που κατακλύζουν τα νησιά όχι μόνο δεν συνιστούν πρόβλημα οικονομικό, κοινωνικό και εθνικό, αλλά, τουναντίον, συνεισφερουν στην οικονομία. «Τα νησιά», είπε, «πλούτισαν από τους πρόσφυγες».

  Αυτή την πηγή πλούτου δεν τη σκέφτηκε ούτε ο ακατονόμαστος «οικονομολόγος». Τη σκέφτηκε η κ. Τασία. Μόνο που άρχισε κάπως. Παρά ταύτα εκατομμύρια πρόσφυγες και ξερριζωμένοι περιμένουν απέναντι στην Τουρκία και όσον ούπω θα καταφέρουν  να έρθουν  στα νησιά και να προσφέρουν το συνάλλαγμά τους.

   

  Γνώμες