Εντονα αρώματα κερασιού και φράουλας σε φόντο ξερών φρούτων και βανίλιας. To στόμα, στρογγυλό και μαλακό, χαρίζει φρουτώδη αρώματα, που εναλλάσσονται με τις νότες από το βαρέλι, καθώς το κρασί εξελίσσεται στο ποτήρι. Η τονισμένη οξύτητα στηρίζει την αρωματική πολυπλοκότητα και υπογραμμίζει τις νότες μπαχαρικών του Syrah που προσθέτουν ένταση στο παρατεταμένο τελείωμα.
Το κλασικό χαρμάνι Ξινόμαυρου και Merlot ενισχύεται με την προσθήκη Syrah, πάντα από επιλεγμένα αμπέλια του Κτήματος Κυρ-Γιάννη στο Γιαννακοχώρι.
Γευστικοί συνδυασμοί: Κρέατα μαγειρευτά ή ψητά, σκέτα ή με πικάντικες σάλτσες συνδυάζονται ιδανικά με το Κτήμα Κυρ-Γιάννη και αναδεικνύουν κάποια από τις πολλές πτυχές του πολύπλοκου χαρακτήρα του. Απολαυστικό σε συνδυασμό με μια ζουμερή μοσχαρίσια μπριζόλα στη σχάρα, μια μελωμένη μοσχαρίσια ουρά στιφάδο, χοιρινά κότσια, ψαρονέφρι με σάλτσα πιπεριών, χοιρινό με δαμάσκηνα, σπιτικά λαζάνια με κιμά, πικάντικα αλλαντικά ή παλαιωμένα κίτρινα τυριά, όπως το κασέρι.
Επωνυμία κρασιού: Κτήμα Κυρ-Γιάννη
Επωνυμία οινοποιείου: Κυρ-Γιάννη
Σοδειά: 2012
Ποικιλίες: Ξινόμαυρο 50%, Merlot 30%, Syrah 20%
Χρώμα: Ερυθρό
Κατηγορία: Οίνος Ξηρός
Ένδειξη ποιότητας: ΠΓΕ Ημαθία
Αλκοολικοί βαθμοί:14,5%
Τοποθεσία αμπελώνα: Κτήμα Κυρ-Γιάννη στο Γιαννακοχώρι Νάουσας
Τοποθεσία οινοποιείου: Κτήμα Κυρ-Γιάννη στο Γιαννακοχώρι Νάουσας
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 18 oC
Δυνατότητα παλαίωσης: 10-12 έτη