Την Τετάρτη 26 Αυγούστου ο Λεωνίδας Γρηγοράκος μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για το ΠΑΣΟΚ, τον Γ. Παπανδρέου και τις εκλογές{{{ audio1 }}}

Για το ΠΑΣΟΚ και τις εκλογές

«Νομίζω ότι δεν μπορεί να πάει παρακάτω απ’ ό,τι πήγε την προηγούμενη φορά. Νομίζω πιάσαμε γενικά πάτο. Είχαμε μια διάσπαση, ήταν τραυματική, διασπαστική η κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου, έπληξε πραγματικά το ΠΑΣΟΚ. Διότι το ΠΑΣΟΚ είχε τη δυνατότητα να είναι τρίτο κόμμα και με καλό ποσοστό. Η μεγάλη προσφορά του Γιώργου Παπανδρέου θα είναι να αφήσει το κόμμα, να ενωθεί ξανά και για τη δική του θέση, πώς και τι έγινε, το συζητάμε μετά προσωπικά. Όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν θέση στο ΠΑΣΟΚ, εκτός από τους πρωτεργάτες της κίνησης, είναι ξεκάθαρο. Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν χρειάζεται άλλα αξιώματα, πρωθυπουργός έγινε. Είναι συγκεκριμένα τα στελέχη που δεν μπορούν με βάση τις αποφάσεις του Κινήματος να γυρίσουν πίσω. Είναι πρωτεργάτες της κίνησης, δηλαδή βουλευτές που πήγαν με τον Γιώργο Παπανδρέου, δεν νομίζω ότι μπορούν να γυρίσουν πίσω.»

Για τη συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ και τις τυχόν συζητήσει με το Ποτάμι

«Όλα πάνε καλά, όλα πάνε κατ’ ευχήν, με τις άλλες δυνάμεις του χώρου, όλα καλά. Το Ποτάμι είναι κάτι ευκαιριακό. Ένα Ποτάμι βλέπω, χωρίς πηγές. Ένα κόμμα, το οποίο δεν έχει δομή, δεν έχει δημοκρατικές αρχές, τα όργανά του δεν έχουν εκλεγεί, δεν έχει μια παρουσία στη Βουλή. Νομίζω είναι μια ευκαιριακή ιστορία.»

Για τον Π. Κουρουμπλή

«Είναι σοβαρός άνθρωπος τώρα; Έφυγε από μας, για να μην ψηφίσει τα μνημόνια, και πάει και ψηφίζει το πιο σκληρό μνημόνιο και μάς κάνει και μαθήματα; Ας σεβαστεί και λίγο την ιστορία του ΠΑΣΟΚ. Και να μην πούμε τώρα τι έγινε και πότε έφυγε και ξαναγύρισε, να μην πούμε τους καιροσκοπισμούς κάποιων στελεχών. Μαθήματα από τον συγκεκριμένο, τον κ. Κουρουμπλή, δεν τα δεχόμαστε ούτε από την παρέα αυτή. Αυτή που έφυγε τότε και δεν ψηφίζανε και πήγε και ψηφίζει τα μνημόνια με πολύ πάθος. Την παρέα του ΠΑΣΟΚ. Όλο το συστηματάκι αυτό. Και ευρωβουλευτές έχει και υπουργούς είχε και παραϋπουργούς είχε και τώρα κάνει τον εισοδισμό σε αυτά τα στελέχη. Αυτά τα στελέχη που κατηγορεί ότι είναι καινούργια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι τα πιο παλιά στο πολιτικό σκηνικό του τόπου.»

Για το αποτέλεσμα των εκλογών και τις μετεκλογικές συνεργασίες

«Κάνω μια πρόβλεψη: δεν θα είναι πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι τόσο μεγάλη η κατρακύλα στην κοινωνία. Πιστεύω ότι θα είναι η Ν.Δ. Οποιαδήποτε συνεργασία προκύψει μετεκλογικά, δεν θα πρέπει να είναι μια συνεργασία, όπως έγινε με Βενιζέλο- Σαμαρά. Θα πρέπει να είναι μια συνεργασία πιο καθαρή, πιο έντιμη και πιο πολιτικά τεκμηριωμένη και θέλει χρόνο πια, όχι σε μια βδομάδα τα φτιάξαμε και τελειώσαμε. Γιατί γίνανε λάθη και σε αυτά. Οποιαδήποτε συνεργασία του ΠΑΣΟΚ, το οποίο είναι ανοιχτό σε συνεργασίες, αλλά πια με πραγματικές συμφωνίες, π.χ. Μέρκελ-Γκάμπριελ.»