Την Παρασκευή 21 Αυγούστου o Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στον Βασίλη Αδαμόπουλο για τις εκλογές{{{ audio1 }}}
Για τον Τσίπρα και τις εκλογές
«Ο κ. Τσίπρας είναι τραγικά εγκλωβισμένος μέσα στις αντιφάσεις της δικής του πολιτικής. Ο ίδιος προξένησε τη διάσπαση του κόμματός του, με το να πεΙ αυτά τα πράγματα που είχε πει προεκλογικά και κάνοντας, έστω και με τεράστια καθυστέρηση, την απαραίτητη προσαρμογή στο ρεαλισμό. Προσέρχεται ουσιαστικά σε αυτές τις εκλογές, χωρίς ένα συγκεκριμένο πολιτικό αφήγημα κι έχει υπογράψει πια ο ίδιος μνημόνιο, άρα δεν μπορεί να παρουσιάζεται ως αντιμνημονιακός. Και το μνημόνιο, το οποίο έχει υπογράψει, είναι κατά βάση ένα φιλελεύθερο κείμενο, το οποίο δίνει έμφαση στην απελευθέρωση της οικονομικής δραστηριότητας και στον περιορισμό του κράτους κι ένα μνημόνιο, το οποίο εκτιμώ ότι ο ίδιος αδυνατεί να υπηρετήσει. Γι’ αυτό βιάζεται ο κ. Τσίπρας. Θέλει, αν μπορούσαμε, να πηγαίναμε σε εκλογές, να κάναμε εκλογές και ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο. Θα τις είχε ήδη κάνει. Βιάζεται να κάνει εκλογές, γιατί αντιλαμβάνεται ότι το κόμμα του διασπάται, δεν θέλει να δώσει χρόνο στους εσωκομματικούς του αντιπάλους και βιάζεται να κάνει εκλογές, διότι γνωρίζει πολύ καλά ότι η σκληρή πραγματικότητα της οικονομίας θα χτυπήσει πολύ έντονα του πολίτες από τον Σεπτέμβριο, όταν επιστρέψουν από τις διακοπές τους, αυτοί τουλάχιστον πού έχουν πάει, όταν θα αρχίσουν να έρχονται τα ραβασάκια της Εφορίας. Γι’ αυτό βιάζεται τόσο πολύ να κάνει εκλογές express.»
Για τις διερευνητικές εντολές, τη ΝΔ, τη Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι
«Η Χ.Α. μπαίνει στο παιχνίδι των διερευνητικών εντολών ούτως ή αλλιώς, διότι ως τρίτο κόμμα, μαζί με το Ποτάμι, θα πάρει διερευνητική εντολή, ασχέτως του τι θα κάνει η ΝΔ. Πιστεύω πολύ καλά κάνει ο κ. Μειμαράκης και παραλαμβάνει τη διερευνητική εντολή. Θα υποχρεώσει τον κ. Τσίπρα να προσέλθει σε μια συζήτηση, αυτή τη φορά με πρωτοβουλία της ΝΔ και να εξηγήσει στους Έλληνες πολίτες γιατί δεν επιλέγει την προφανή λύση, που θα ήταν η συγκρότηση μιας κυβέρνησης ευρείας πλειοψηφίας από αυτή τη Βουλή.
Εδώ συμβαίνει κάτι πολύ παράξενο… Έχουμε μια Βουλή, η οποία με 200-τόσους βουλευτές, στήριξε το μνημόνιο και μια κυβέρνηση, η οποία αδυνατεί να το εφαρμόσει. Αντί να προσαρμοστεί η εκτελεστική εξουσία στην βούληση της Βουλής, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα, ο κ. Τσίπρας επιλέγει εκλογές. Θα το εξηγήσει αυτό, θα πρέπει να το εξηγήσει, γιατί δεν θέλει να καθίσει στο τραπέζι με τις υπόλοιπες φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις και να κάνει το αυτονόητο. Κάτι, το οποίο ενδεχομένως να αναγκαστεί να κάνει και μετά τις εκλογές. Διότι το παράξενο της ιστορίας αυτής είναι ότι αν πάμε σε εκλογές και αν υποθέσουμε ότι ο κ. Τσίπρας κερδίζει χωρίς αυτοδυναμία, πάλι θα βρεθούμε στην ίδια κατάσταση, στην οποία είμαστε σήμερα.»