Στο Σχίσμα Ελούντας, μετά από μια διαδρομή που μύριζε δίκταμο, τσάι, και θυμάρι και αφού περάσαμε ξυστά από τη Σπιναλόγκα, σταματήσαμε για φαγητό στο Ferryman. Εδώ, ο Γιάννης Μπαξεβάνης είναι στο στοιχείο του. Τα χταπόδια λιάζονται κρεμασμένα στον κορμό του δέντρου πάνω από τη θάλασσα, τα λαχανικά στο σκοινί και τα χαρούπια καβουρντίζονται και γεμίζουν τον αέρα σοκολατένιο άρωμα. Ρακή για την υποδοχή, δροσερό λευκό κρασί για το γεύμα, που άρχισε με ψητό χαλούμι σερβιρισμένο με γλυκό σύκο με δυόσμο και πιπερόριζα, εξαίσια μελιτζανοσαλάτα με εφτάζυμο παξιμάδι, μεζεδάκια πάνω σε κρίθινο ψωμί που φτιάχνεται στο εστιατόριο, όπως και το χαρουπόψωμο σήμα κατατεθέν του Γιάννη. Το γεύμα ολοκληρώθηκε με ένα κριθαρότο θαλασσινών που όλη η παρέα το θυμάται ακόμη. Αλλά τα περισσότερα ηδονικά επιφωνήματα προκάλεσε η σαλάτα, ίσως χάρη στην έκπληξη που προκαλεί στον ουρανίσκο το σορμπέ λαδολέμονο (αυτό που φαίνεται κάτω από τη ρόκα…). Αν βρίσκεστε στην Κρήτη, αξίζει να οργανώσετε μια εκδρομή ως την Ελούντα για να δοκιμάσετε την κουζίνα του Ferryman και του Γιάννη Μπαξεβάνη.