Την Τρίτη 28 Ιουλίου ο Χάρης Θεοχάρης, μίλησε στον Βασίλη Αδαμόπουλο{{{ audio1 }}}

Για το σχέδιο Βαρουφάκη

«Δεν μπορεί να μην αναρωτηθεί για μένα ένας καλόπιστος πολίτης , μήπως τελικά αυτό που είδαμε έξι μήνες , ήταν η προσπάθεια να βγει αυτό το πλάνο κι αυτό το σχέδιο , η οποία αποτυχημένη ούσα, μετά το δημοψήφισμα για τους οποιαδήποτε λόγους, γιατί οι μεγάλες δυνάμεις μας στριμώξανε , γιατί οι Ρώσοι, που μπορούσαν να μας βοηθήσουν , δεν μας βοήθησαν, δεν θα κρίνω εγώ για ποιούς λόγους, μας ανάγκασε, να συρθούμε τελικά σε μια συμφωνία, που δεν είχε τελικά ποτέ σκοπό , η κυβέρνηση αυτή να κάνει και ως εκ τούτου , γι’ αυτό και να είναι πέντε με έξι φορές χειρότερη , από τη συμφωνία στην οποία θα μπορούσε να καταλήξει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Εδώ δημιουργείται πολιτικό ζήτημα. Κι εγώ με την ίδια λογική, θα μπορούσα να αναρωτηθώ, μήπως αυτό ήταν το σχέδιο Α, μήπως αυτό εξηγεί όλες αυτές τις καθυστερήσεις , τις αλλαγές, ομάδες Α, Β; Δηλαδή , κάναμε μια προσπάθεια να τους κρατήσουμε μακριά, προσπαθώντας να φτιάξουμε αυτό το πλάνο, για να πάμε εκεί και τελικά όταν απέτυχε , αποδεχτήκαμε τα πάντα;

Γιατί, μέσα σε μια βδομάδα έκλεισε η συμφωνία, που δεν έκλεινε μέσα σε έξι μήνες . Δεν ήταν αυτό το πράγμα φυσιολογικό.»