Την Τρίτη 21 Ιουλίου ο Βαγγέλης Αποστόλου, μίλησε στους Άρη Ραβανό και Αργύρη Παπαστάθη{{{ audio1 }}}

Για νομοσχέδιο πού θα αφορά τους αγρότες

«Αυτό που γνώριζα ήταν, ότι στην σύμβαση, που είχαμε συμφωνήσει, ήταν ουσιαστικά δύο ημερομηνίες 15/7 και 22/7, στις οποίες μέσα, ναι μεν υπήρχε αυτό το γενικότερο, όσο αφορά τη φορολόγηση , αλλά δεν υπήρχε συγκεκριμένη αναφορά στην φορολόγηση των αγροτών .

Στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι πολύ πιο χαμηλό το συγκεκριμένο ποσοστό φορολόγησης . Δεν υπάρχει 29% στον αγροτικό χώρο . Αλλά από την δική μας πλευρά θα υπάρξει μια συγκεκριμένη παρέμβαση . Πιστεύω μέχρι να έρθουμε στη φάση για να συζητήσουμε τη συγκεκριμένη ρύθμιση στη Βουλή , η οποία φάση μπορεί να είναι αρχές Αυγούστου, μέσα Αυγούστου, δεν είναι σώνει και καλά, κάτι που μας επείγει.»

-Αυτό επείγει να ψηφιστεί μέχρι τις 5 Αυγούστου ή μπορεί να πάει και πιο πίσω;

«Από την ώρα που δεν είναι βασικό ζητούμενο στην πρώτη φάση αξιολόγησης , μπορεί να πάει και πίσω , θα τα δούμε αυτά.

Θα είμαστε έτοιμοι .Θα αναδείξουμε και μερικά ισοδύναμα ,τα οποία θα προέλθουν από το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης, που ξεκινάει από 1/1/16 και θα το παρουσιάσουμε τέλος Ιουλίου. Έτσι είχαμε προγραμματίσει.

Να δούμε πως θα ΄΄περπατήσει΄΄ ο χώρος, γιατί ζητούμενο για την ελληνική κοινωνία, για την χώρα μας, είναι ότι ο αγροτικός χώρος πρέπει να σταθεί όρθιος , γιατί αποτελεί τον χώρο εκείνον, που ως εργαλείο μπορεί να βοηθήσει .

Είναι πραγματικά ένα πρόβλημα ότι μειώνεται -κυρίως αφορά την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου- είναι πρόβλημα, αλλά , θα προσπαθήσουμε , όσο αναφορά τη μείωση, να αποφύγουμε τους κατά κύριο επάγγελμα ,αγρότες.»