Με την τελευταία του συνάντηση για αυτό το καλοκαίρι, το «Χωριό Παραγωγών» του Δήμου Βύρωνα, το Σάββατο 11 Ιουλίου 2015, ανανεώνει το ραντεβού με τους πολίτες για το Σεπτέμβριο. Από τις 8 το πρωί, παραγωγοί από όλη την Ελλάδα θα διαθέσουν τα προϊόντα τους χωρίς μεσάζοντες, κατευθείαν στον καταναλωτή και σε ανταγωνιστικές τιμές, στο Πάρκο της Καραολή και Δημητρίου, απέναντι από το Δημαρχείο.
Πρόκειται για ένα κοινωνικό παζάρι, φυσική συνέχεια του κινήματος διάθεσης προϊόντων χωρίς μεσάζοντες, το οποίο ξεκίνησε ο δήμος Βύρωνα από τον Νοέμβριο του 2012. Παράλληλα, μέρος των προϊόντων διατίθενται στις κοινωνικές δομές της πόλης προς ενίσχυση των ανθρώπων που πλήττονται από την οικονομική κρίση.
Συγκεκριμένα, αυτό το Σάββατο, πρόκειται να διατεθούν τα εξής προϊόντα: αλεύρι, αυγά, βασιλικός πολτός, βούτυρο αιγοπρόβειο γιαούρτι, γκρέιπφρουτ, γλυκά κουταλιού, ελιές, καραμελωμένο αράπικο, κέτσαπ, κουλουράκια, λάδι, λαζάνια, λεμόνια, λουκάνικα, μανταρίνια, μέλι θυμάρι, ξύδι, οίνοw, ολικής κρίθινο ντακάκι, όσπρια, παξιμάδια, παραδοσιακές πίτες, πατάτες, πελτές τομάτας, πλιγούρι, πορτοκάλια, ρίγανη, ρύζι, σκόρδα, σταφίδα, ταχίνι, τσίπουρο, τυριά, φιστίκια, χαλβάς, ψητή μελιτζάνα με λιαστή τομάτα κ.ά.
Οι συγκοινωνίες που εξυπηρετούν την πρόσβαση στο «Χωριό Παραγωγών» είναι τα λεωφορεία 203-204 (Στάση ΙΚΑ), 732 (13η στάση) και το τρόλεϊ 11 (στάση Παλιό Τέρμα). Οι κάτοικοι του Βύρωνα μπορούν να εξυπηρετηθούν και από τη Δημοτική Συγκοινωνία. Η επόμενη δράση του «Χωριού Παραγωγών» θα λάβει χώρα το Σάββατο12 Σεπτεμβρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον Υπεύθυνο της δράσης κ. Ιωάννη Μαυρίκη στα τηλέφωνα 2107658247 & 2107658360 και στο email: xorio@dimosbyrona.gr