Η συμφωνία και ο κατήφορος

Οσα κι αν έχει να προσάψει κανείς στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ένα από τα ιστορικά στελέχη του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος

Η συμφωνία και ο κατήφορος | tovima.gr
Οσα κι αν έχει να προσάψει κανείς στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ένα από τα ιστορικά στελέχη του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος, δύο πράγματα δεν μπορεί να του αμφισβητήσει: την εργατικότητα και τη διορατικότητά του.
Μετά τη σκληρή κριτική και αντιπαράθεση για τη στάση του τα πρώτα χρόνια του Μνημονίου (το οποίο, όπως είχε πει, δεν το είχε διαβάσει…), την αναγνώριση της συμμετοχής του στην ένταξη της χώρας στο ευρώ και στην επανεκκίνηση των μεγάλων έργων, αξίζει να σημειώσουμε την παρέμβασή του για τις εξελίξεις στο ΠαΣοΚ. Και να πούμε ότι μόνο τυχαία δεν είναι.
Οπως είπε την περασμένη Τετάρτη, «για να υπάρχει μια πολιτική δύναμη, πρέπει να έχει υποστηρικτές, ψηφοφόρους, ακροατήριο και κυρίως πρέπει να εκφράζει τα συμφέροντα κάποιων κοινωνικών συμμαχιών. Φαίνεται ότι όλα αυτά, αυτή τη στιγμή, δεν συντρέχουν για το ΠαΣοΚ».
Η ωμή αυτή αλήθεια, εν όψει μάλιστα και της συμφωνίας με τους ευρωπαίους εταίρους – η οποία, όπως είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, βρίσκεται στην τελική ευθεία -, δεν αφορά μόνο το ΠαΣοΚ.
Ισως αφορά ακόμη περισσότερο την «επίσημη» Νέα Δημοκρατία, η οποία πολύ σύντομα θα βρεθεί να έχει χάσει τον μπούσουλα αν δεν επέλθουν – όπως πολλά στελέχη της και η ίδια προπαγάνδιζαν προεκλογικά και μετεκλογικά – η καταστροφή της χώρας, η χρεοκοπία, το «κούρεμα» των καταθέσεων, οι ελλείψεις σε φάρμακα και εισαγόμενα προϊόντα και εν τέλει η επιστροφή στη δραχμή. Ολον αυτόν δηλαδή τον χείμαρρο της καταστροφολογίας που υπαγορεύθηκε από τις λανθασμένες επιλογές της ηγεσίας της και τη στρατηγική περί αριστερής παρένθεσης.
Αυτά οδήγησαν τη συντηρητική παράταξη στον κατήφορο…
Περισσότερο όμως απ’ όλους αφορά την ίδια την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, ο οποίος θα πρέπει να δώσει εδώ και τώρα τέλος στην αβεβαιότητα για την επόμενη ημέρα, υπογράφοντας τον συμβιβασμό που όλοι επιζητούν για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ, η οικονομία να ανακάμψει και να δρομολογηθούν οι πολιτικές εξελίξεις που φαίνονται στον ορίζοντα…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk