Ιστορικά κτίρια και εγκαταστάσεις της Αθήνας σε e-διαβούλευση

Σε μια καινοτόμα και πρωτοπόρο για τα ελληνικά δεδομένα διαδικασία ο δήμος Αθηναίων θέτει τη μελλοντική χρήση τεσσάρων δημοτικών κτιρίων και εγκαταστάσεων, σε ανοιχτή και δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση.

Σε μια καινοτόμα και πρωτοπόρο για τα ελληνικά δεδομένα διαδικασία ο δήμος Αθηναίων θέτει τη μελλοντική χρήση τεσσάρων δημοτικών κτιρίων και εγκαταστάσεων σε ανοιχτή και δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση. Δημότες, κάτοικοι, οργανισμοί, φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και εκπρόσωποι της Κοινωνίας των Πολιτών καλούνται να πουν τη γνώμη και τις ιδέες τους για το νέο πρόσωπο που θα αποκτήσουν τέσσερα κτίρια-τοπόσημα για την πρωτεύουσα.
Το κτίριο του ΕΒΕΑ στην οδό Αμερικής 8, το διατηρητέο κτίριο επί της οδού Θεοτοκοπούλου 34, το Σεράφειο Κολυμβητήριο και η Δημοτική Αγορά Κυψέλης στη Φωκίωνος Νέγρη θα «ξαναζωντανέψουν» μέσα από αυτή τη διαδικασία. Στόχος της ηλεκτρονικής διαβούλευσης, που θα διαρκέσει ως το Σάββατο 20 Ιουνίου, είναι η κατάθεση προτάσεων, ιδεών και εμπειριών για τον τρόπο λειτουργίας τους. Οι απόψεις κατατίθενται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα http://consultations.daem.gr.
Το πρώτο βήμα έγινε στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης
Το πρώτο σημαντικό βήμα της διαβούλευσης έγινε στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, όπου η διαδικασία αυτή εισήλθε ήδη στην επομένη φάση. Η έκθεση «Έλα στην Αγορά», που θα εγκαινιασθεί αύριο, Παρασκευή 29 Μαΐου, θα περιλαμβάνει περίπου 470 ιδέες 200 δημοτών που συμμετείχαν στην εκδήλωση δημόσιας διαβούλευσης της 9ης Μαΐου, εκφράζοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για την επαναλειτουργία της ανακαινισμένης Δημοτικής Αγοράς.
Η έκθεση, που θα στεγάζεται σε έναν χώρο απέναντι από το ιστορικό κτίριο της Δημοτικής Αγοράς (Φωκίωνος Νέγρη 31), θα διαρκέσει ως τις 7 Ιουνίου. Οι επισκέπτες θα μπορούν να ενημερώνονται παράλληλα για τα επόμενα βήματα της διαδικασίας, η οποία συνεχίζεται και διαδικτυακά, προκειμένου δήμος και δημότες να καταλήξουν με συμμετοχικό τρόπο στην απόφαση για τον τρόπο λειτουργίας της Αγοράς.
Προτεραιότητα του δήμου Αθηναίων είναι η συμμετοχή των πολιτών, των φορέων, της Κοινωνίας των Πολιτών, των πανεπιστημίων και των επιμελητηρίων σε ένα ευρύ δημοκρατικό δίκτυο δημόσιας συζήτησης για την εικόνα και τη λειτουργία της πόλης, αξιοποιώντας και τις δυνατότητες της ηλεκτρονικής διαβούλευσης. Τα τέσσερα έργα του δήμου Αθηναίων χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς πόρους στο πλαίσιο του μεγάλου αναπτυξιακού προγράμματος «Έργο Αθήνα» και ολοκληρώνονται το διάστημα 2015-2016.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk