Βγαίνει η θυγατρική της ΝΕΛ από τη γραμμή Λαύριο-Αγιος Ευστράτιος-Λήμνος

Η υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα εκκρεμεί προκειμένου να κηρυχθεί έκπτωτη η εταιρεία «Σι Λινκ Φέρρις», θυγατρική της «ΝΕΛ» από τη δρομολογιακή γραμμή Λαύριο-Αγιος Ευστράτιος-Λήμνος.

Η υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα εκκρεμεί προκειμένου να κηρυχθεί έκπτωτη η εταιρεία «Σι Λινκ Φέρρις», θυγατρική της «ΝΕΛ» από τη δρομολογιακή γραμμή Λαύριο-Αγιος Ευστράτιος-Λήμνος.

Προηγήθηκε η σχετική ομόφωνη γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), την περασμένη Παρασκευή, που ζητά και κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής και επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων σε βάρος της εταιρείας, καθώς το πλοίο της, το επιβατηγό- οχηματαγωγό «Ταξιάρχης», έχει να εκτελέσει δρομολόγιο από τις 27 Απριλίου.

Στην περίπτωση που ο κ. Δρίτσας υπογράψει απόφαση για έκπτωση της εταιρείας από τη συγκεκριμένη γραμμή, τότε θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για την κάλυψή της με το ίδιο μίσθωμα και όρους. Αν, ωστόσο, δεν υπάρξει ενδιαφέρον, τότε θα συγκληθεί εκ νέου το ΣΑΣ, ώστε να ορίσει νέο μίσθωμα και προϋποθέσεις κάλυψης της γραμμής.

Παρά το γεγονός ότι τοπικοί φορείς της Λήμνου ζητούν την εκτέλεση του δρομολογίου από το Λαύριο, καθώς το ταξίδι διαρκεί λιγότερo κατά περίπου 10 ώρες, ακτοπλοϊκοί κύκλοι δεν αποκλείουν το συγκεκριμένο δρομολόγιο να ξεκινά πλέον από τον Πειραιά, γεγονός που θα σημαίνει μετακίνηση διάρκειας 22 ωρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την εξυπηρέτηση της γραμμής πιθανόν θα αναλάβει η Hellenic Seaways με το πλοίο «Express Πήγασος».

Υπενθυμίζεται ότι από τον Σεπτέμβριο του 2014 ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης είχε κηρύξει έκπτωτη τη «ΝΕΛ» και τη θυγατρική της «Σι Λινκ Φέρρις» από δύο άγονες γραμμές του βορείου Αιγαίου, με το αιτιολογικό της πλημμελούς και αδικαιολόγητης άρνησης εκτέλεσης των δρομολογίων. Τις συγκεκριμένες γραμμές εκτελούσε το πλοίο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Θεόφιλος».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk