Νεκρός και τρίτος εργάτης από το δυστύχημα στα ΕΛΠΕ

Και τρίτος εργάτης έχασε τη μάχη για τη ζωή μετά το τραγικό δυστύχημα στα ΕΛΠΕ, στις 8 Μαΐου. Το τρίτο θύμα είναι ο 27χρονος Αντώνης Αβράμπου. Τα συλλυπητήριά τους εξέφρασαν στην οικογένεια του εκλιπόντος ο υπουργός Εργασίας κ. Πάνος Σκουρλέτης, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο γγ Ενέργειας Α.Αλεξόπουλος.

Στο μήνυμά τους οι κ.κ. Λαφαζάνης και Αλεξόπουλος, συγκλονισμένοι από την αναγγελία του θανάτου και τρίτου εργαζόμενου, του Αντώνη Αβράμπου, ηλικίας 27 ετών, εξαιτίας του τραγικού δυστυχήματος που συνέβη στις 8 Μαΐου 2015 στα ΕΛΠΕ, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Παράλληλα, δηλώνουν τη βούληση του υπουργείου και της κυβέρνησης να στηρίξουν την οικογένειά του με όλα τα δυνατά μέσα που διαθέτουν, όπως άλλωστε έχει δηλώσει ότι θα κάνει και η νέα Διοίκηση των ΕΛΠΕ.
Ο Π. Λαφαζάνης και ο Α. Αλεξόπουλος τονίζουν ότι η νέα τραγική εξέλιξη με το θάνατο και τρίτου εργαζόμενου υπογραμμίζει την ανάγκη να υπάρξει σε βάθος και χωρίς κανένα συμβιβασμό και συγκάλυψη η διαλεύκανση των αιτιών του τραγικού δυστυχήματος και να αποδοθεί με παραδειγματικό τρόπο και χωρίς εξισορροπήσεις, άμεσες ή έμμεσες, η τιμωρία όσων έχουν την ευθύνη για την τραγωδία.

Επίσης όπώς αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας «πρόκειται για τραγωδία. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, όπως οφείλουν άλλωστε, θα εκτελέσουν με τη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα το καθήκον τους, ελέγχοντας την τήρηση της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας στο χώρο των εγκαταστάσεων. Η πλήρης διαλεύκανση των αιτιών του δυστυχήματος και η απόδοση ευθυνών, είναι επιβεβλημένη. Η τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, πολύ περισσότερο σε τομείς που έχουν να κάνουν με την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία, δεν είναι πολυτέλεια, ιδίως σε δύσκολους καιρούς. Είναι υποχρέωση και καθήκον, για την εκπλήρωση των οποίων θα εργαστεί συστηματικά το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk