ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ

Σκούρα τα βρήκε με το ΔΝΤ ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης για τις αλλαγές στα εργασιακά.

ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ | tovima.gr
Ντρίμπλα
  • Σκούρα τα βρήκε με το ΔΝΤ ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης για τις αλλαγές στα εργασιακά. Του είπαν ότι βιάστηκε να καταθέσει το νομοσχέδιο στη Βουλή και μπροστά στο αίτημα να το πάρει πίσω κατέφυγε στη Γενεύη για βοήθεια.
  • Εκεί, ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας (ILO) και ο πρόεδρός του Γκι Ράιντερ υποστήριξαν με επίσημο τρόπο την επαναφορά του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων και όλων των νομοθετικών παρεμβάσεων που στοχεύουν στην προσαρμογή της Ελλάδας με τα διεθνή «standards» εργασιακών σχέσεων.
  • Μένει να αποδειχθεί αν θα πιάσει ή όχι η «ντρίμπλα» του κ. Σκουρλέτη στους πιστωτές…

Παραινέσεις…
  • «Κoιτάξτε το μέλλον με αυτοπεποίθηση και θάρρος. Είμαστε καλοί και οι καλοί θα κερδίζουν πάντα» είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης στην πρόσφατη πανελλήνια συνάντηση 850 στελεχών της τράπεζας.
  • «Οι καιροί που διανύουμε είναι καιροί ομαδικότητας και συλλογικότητας» τόνισε, και στο πνεύμα αυτό πρόσθεσε ότι «η επιτυχία του καθενός χωριστά δεν αρκεί για τη συλλογική επιτυχία. Και αυτή τη στιγμή, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να παλέψουμε όλοι και για τους συλλογικούς στόχους της τράπεζας».

…και όραμα
  • Οσον αφορά τους στόχους είπε ότι «μπορούμε όλοι μαζί, και μόνο όλοι μαζί, να δούμε την Εθνική στον ρόλο που πάντα τη βλέπαμε, δυνατή, θωρακισμένη, ηγετική. Είμαστε όλοι μαζί για τον πελάτη και την οικονομία μας, ο ένας για τον άλλον, τους εργαζομένους, τους μετόχους μας, την αξιοπιστία μας».

Το deal…
  • Πριν από 13 μήνες η ΔΕΛΤΑ Τρόφιμα υπέγραψε προσύμφωνο με τη ΜΕΒΓΑΛ για την απόκτηση του 43% της εταιρείας αντί 4,5 εκατ. ευρώ (700.000 μετρητά συν 3,8 εκατ. ευρώ που χρωστούσε η ΜΕΒΓΑΛ στη θυγατρική της Vivartia).
  • Το deal βρισκόταν υπό την έγκρισης Επιτροπής Ανταγωνισμού, κάτι που έγινε τον Δεκέμβριο του 2014. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΜΕΒΓΑΛ Πέτρος Παπαδάκης αρνήθηκε να υλοποιήσει τη συμφωνία, επικαλούμενος ότι βρέθηκε νέος επενδυτής, διατεθειμένος να βάλει έως και 20 εκατ. ευρώ «ζεστό» χρήμα στην εταιρεία και η ΔΕΛΤΑ Τρόφιμα απάντησε με αγωγές για μη τήρηση του προσυμφώνου.

…και το μπέρδεμα
  • Πράγματι σήμερα η Bain Capital, ένα private equity fund με υπό διαχείριση κεφάλαια 75 δισ. δολαρίων, βρίσκεται σε συζητήσεις και με τις πιστώτριες τράπεζες προκειμένου να προχωρήσει στην επένδυσή της στη γαλακτοβιομηχανία.
  • Ομως, όπως πληροφορείται η στήλη, κατά τη διάρκεια της υπογραφής του προσυμφώνου η ΔΕΛΤΑ Τρόφιμα ως εγγύηση για την ολοκλήρωση της συμφωνίας είχε ενεχυριάσει τις μετοχές της ΜΕΒΓΑΛ. Αυτό σημαίνει ότι η Bain Capital θα πρέπει να συνομιλήσει και με τη ΔΕΛΤΑ Τρόφιμα, η οποία δεν θα είχε αντίρρηση να αποδεσμεύσει τις μετοχές εάν ελάμβανε τα 3,8 εκατ. ευρώ που της χρωστά η ΜΕΒΓΑΛ.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk