Στ. Λεουτσάκος: Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν νέα μέτρα

Την Τετάρτη 13 Μαΐου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στον Βήμα fm για τον ΟΛΠ, τη συμφωνία με τους εταίρους και το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων

Την Τετάρτη 13 Μαΐου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Λεουτσάκος μίλησε στους Βασίλη Χιώτη, Νότη Παπαδόπουλο και Γιώργο Παπαχρήστο για τον ΟΛΠ, τη συμφωνία με τους εταίρους και το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων.{{{ audio1 }}}

Για τις ιδιωτικοποιήσεις και την παραχώρηση του ΟΛΠ

«Προσωπικά δεν συμφωνώ. Λιμάνια της χώρας και ιδιαίτερα το λιμάνι του Πειραιά δεν μπορούν να ιδιωτικοποιηθούν. Η ανάπτυξη του λιμανιού είναι υπόθεση του Δημοσίου, αλλά οι ιδιωτικοποιήσεις, έτσι όπως τις γνωρίσαμε, θεωρώ ότι είναι μείζον λάθος να υποχωρήσει η κυβέρνηση και να τις προκηρύξει.»

Για τη συμφωνία με τους εταίρους και το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί, δεν είναι στη βούλησή της να πάρει μέτρα πού θα είναι εις βάρος του ελληνικού λαού. Αυτό που θα κάνουμε, είναι να κινηθούμε στο πλαίσιο των προγραμματικών δεσμεύσεων. Εάν το πλαίσιο είναι τέτοιο που μάς υποχρεώνει να δούμε τη λαϊκή κυριαρχία, θα δούμε και την προσφυγή στον ελληνικό λαό. Δεν έχει νόημα τι θα κάνει κάποιος ή κάποιοι βουλευτές, το μεγάλο ζήτημα είναι ποια πορεία θα τραβήξει ο τόπος. Σε αυτή την υπόθεση, η ίδια η κυβέρνηση, το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας, έχει σταθερές. Δεν είναι τι θα κάνει ο βουλευτής ο μεμονωμένος. Το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας έχει μια δέσμευση με βάση το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και η κυβέρνηση έχει μια δέσμευση με βάση τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή.

[…] Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν νέα μέτρα. Εάν τα δύο είναι από το λαθρεμπόριο, θα τα ψηφίσω και με τα δύο χέρια, εάν είναι από αυτούς που από την κρίση την πενταετία δεν πλήρωσαν και αντιθέτως πλούτισαν, θα σηκώσω και τα δύο χέρια. Δεν μπορεί η κυβέρνηση και δεν θα φέρει τέτοια μέτρα.»

Για τις δηλώσεις Λαφαζάνη σχετικά με την Ευρώπη

«Απόλυτα συμφωνώ και δεν το είπε μόνο προχθές, το λέμε 15 χρόνια, από τότε που μπήκαμε στο ευρώ. Το ζήτημα δεν είναι μόνο για την Ελλάδα, είναι για την ίδια την Ευρώπη. Αυτή η πολιτική που εφαρμόζουν οι κυρίαρχοι κύκλοι στην Ευρωζώνη, καταστρέφει την ίδια την Ευρώπη.»

Για τις επαφές του πρωθυπουργού με την Καγκελάριο Μέρκελ

«Πολιτική είναι η διαπραγμάτευση. Συμφωνώ απόλυτα, δεν είναι τεχνικό το ζήτημα. Όπως με πολιτική απόφαση μπήκαμε στην Ευρωζώνη, με πολιτική απόφαση πρέπει να απαντήσουν, εάν θέλουν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη ή όχι.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk